Connect with us
Autoritatile americane au confirmat ca l-au ucis pe strategul ISIS, Abu Mohammed al-Adnani, intr-un bombardament efectuat in Siria.

Externe

SUA confirma uciderea strategului ISIS

Statele Unite au confirmat ca l-au ucis intr-un bombardament aerian, lansat pe 31 august in Siria, pe numarul doi din organizatiai terorista ISIS, Abu Mohammed al-Adnani.

“Putem confirma ca al-Adnani este mort”, a declarant un oficial militar American sub acoperirea anonimatului. Washingtonul a anuntat anterior ca l-a vizat pe liderul terrorist, dar nu poate confirma inca moartea sa, informeaza news.ro.

Decesul a fost anuntat, insa, de gruparea jihadista, apoi revendicat de Moscova. Un oficial american a calificat ulterior revendicarea drept “o gluma”. Al-Adnani ar fi fost ucis la Alep, “in timp ce supraveghea operatiunile de respingere a campaniilor militare” vizand fieful ISIS, se arata intr-un comunicat publicat de Amaq News, apropiata ISIS.

Al-Adnani ar fi fost unui dintre liderii ISIS care au servit cel mai mult in organizatia terorista si ar fi condus serviciul secret care se ocupa de pregatirea atentatelor sangeroase din Occident si cu antrenarea islamistilor care le comit, Emni.

Potrivit jihadistilor prinsi, cand recrutii antrenati de Emni isi terminau pregatirea, erau legati la ochi si dusi sa ii jure credinta sirianului. Ei ramaneau legati la ochi pana la intoarcere, astfel incat nici macar ei nu stiau cum arata comandantul.

Nascut in orasul Binnish, din nordul Siriei, al-Adnani ar avea 39 de ani, iar Departamentul american de Stat pusese o recompensa de cinci milioane de dolari pe capul sau.

Cunoscut pentru stilul sau agresiv de a discuta, al-Adnani, cel care aproba toate clipurile de propaganda a ISIS, a incercat sa inspire recruit si atacatorii singuratici din Occident, iar indemnurile sale la lupta au fost citate adesea de adepti ISIS.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top