Connect with us
Sunt tensiuni între SUA și Rusia, după ce Kremlinul a testat un nou tip de rachetă, în ciuda plângerilor oficialilor americani de încălcare a INF.

Externe

Tensiuni între SUA și Rusia: Moscova a testat un nou tip de rachetă

Moscova a desfăşurat un nou tip de rachete de croazieră cu rază medie de acţiune, în pofida plângerilor oficialilor americani că încalcă Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), care le interzice Statelor Unite şi Rusiei să desfăşoare astfel de rachete la sol, a declarat marţi un înalt oficial din administraţia Trump, citat de Reuters.

Rusia a desfăşurat în secret racheta terestră de croazieră SSC-8, pe care o dezvoltă şi testează de mai mulţi ani, a afirmat oficialul, confirmând un material apărut iniţial în New York Times.

Citește și: Putin a ordonat controale la forțele aerospațiale ruse. Vizată este pregătirea pentru luptă

Potrivit unor informaţii care circulă pe internet, rachetele cu rază medie de acţiune au fost desfăşurate în districtul militar central al ţării. “Analizăm informaţia”, a precizat oficialul din administraţia Trump.

Incident în Marea Neagră între SUA și Rusia

Un oficial american a declarat marţi seară că un avion militar rus s-a apropiat ”într-un mod periculos” de un distrugător al Marinei Statelor Unite din Marea Neagră. Potrivit primelor informaţii, acest incident catalogat drept ”neprofesionist şi periculos” a avut loc în ziua de 10 februarie, transmite Reuters.

Căpitanul Danny Hernandez, purtător de cuvânt la Comandamentul SUA din Europa (EUCO, a explicat că au existat trei incidente separate în care un avion rus s-a apropiat de distrugătorul USS Porter.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top