Theresa May, reacție oficială după atentatul din Manchester

23.05.2017
Theresa May, reacție oficială după atentatul din Manchester

Premierul Marii Britanii a făcut primele declarații despre atentatul din Manchester.

Theresa May: „Campania electorală se suspendă”

„Nu e prima dată când Manchesterul este vizat de atacuri, dar e cel mai grav de până acum. Autoritățile lucrează pentru a stabili detaliile. Aseară la 22:30 a avut loc o explozie pe Arena Manchester, în apropiere de Gara Victoria. Teroristul a ales în mod voit locul și momentul pentru a produce cât mai multe victime.

Explozia a coincis cu finalul unui concert pop, la care au participat numeroase familii. Acest atac iese în evidență pentru că a vizat copii și tineri lipsiți de apărare, care ar fi trebuit să se bucure de o noapte memorabilă. Pe lângă atacator, alte 22 de persoane au murit. Cei răniți sunt tratați în 8 spitale din Manchester. Printre cei uciși și răniți sunt foarte mulți copii și tineri. Încercăm să înțelegem ce minte bolnavă a ales să atace copii.

Poliția crede că e vorba de un singur atacator. Trebuie să aflăm dacă a avut complici sau nu. Poliția va primi toate resursele necesare pentru a definitiva ancheta. Nu putem publica identitatea atacatorului. Medicii și asistentele s-au luptat pentru a salva viețile victimelor. Am sporit patrulele înarmate inclusiv la Londra.

La Manchester, în preajma Arenei, rămâne în vigoare un perimetru de securitate, iar Gara Victoria rămâne și ea închisă. Vă rog să vă gândiți la cei care trec prin îngrijorări greu de exprimat. Nivelul de alertă rămâne același. Primarul din Manchester și reprezentanții serviciilor de urgență au sprijinul nostru.

CITEȘTE ȘI: Tânără de 15 ani, dispărută după atentatul din Manchester

CITEȘTE ȘI: Atentatul din Manchester, văzut de o româncă

Campania electorală este suspendată în acest moment. Azi voi mai conduce o sesiune a Consiliului de Securitate Cobra. Vom fi mai puternici. Trebuie să ne amintim de curajul oamenilor care și-au pus în pericol viața pentru a-i salva pe ceilalți”, a declarat premierul Theresa May după reuniunea de urgență a cabinetului britanic de guvernare.