O nouă tragedie în lumea filmului. Din păcate, un mare actor a murit

24.05.2017
O nouă tragedie în lumea filmului. Din păcate, un mare actor a murit

Celebrul actor britanic Roger Moore, cunoscut pentru interpretarea rolului lui James Bond și pentru rolul din serialul Sfântul, a murit la vârsta de 89 de ani, din cauza cancerului.

Familia sa a anunțat că Moore s-a stins din viață în Elveția.  ”Cu grea inimă, trebuie să vă împărtăşim vestea că tatăl nostru, Sir Roger Moore, a murit astăzi. Suntem cu toţii devastaţi”. 

Actorul londonez a devenit faimos după ce l-a interpretat pe faimosul agent secret 007. Acesta a jucat rolul agentului 007 în şapte filme din seria „James Bond”, între anii 1973 şi 1985.

Roger Moore este actorul care a jucat de cele mai multe ori personajul James Bond, de 7 apoi, urmat apoi de Sean Connery (6 ori) şi Pierce Brosnan (4 ori).

Actorul Roger Moore şi-a început activitatea în 1945, jucând peste 91 de roluri în filme artistice şi de televiziune. A interpretat rolul James Bond de şapte ori, fiind astfel actorul care a apărut în cele mai multe filme din serie, iar, în ultimii ani, a ales să-şi împrumute vocea pentru mai multe pelicule de animaţie şi a lansat recent o aplicaţie pentru poveşti de „noapte bună”.

Moore a fost cunoscut pentru rolul lui James Bond, precum şi pentru rolurile din serialele „Sfântul” şi „The Persuaders”. El şi-a devotat mare parte din timpul său muncii umanitare, devenind amasador al Bunăvoinţei în 1991.

Roger Moore
Roger Moore

În anul 2003, când Regina Elisabeta a II-a a Angliei l-a înnobilat, acordându-i titlul de Cavaler, gestul a părut nu atât o recunoaştere, cât o constatare. Roger Moore era deja Sir, înainte de a fi atins cu spada pe umăr.

Citește și: Iubita lui l-a sărutat pe gât. La scurt timp, tânărul a murit. Ce s-a întâmplat?