Connect with us
Tragedie în Turcia după ce un avion de recunoaștere s-a prăbușit

Externe

Avion de recunoaștere prăbușit în Turcia! Șapte morți

Șapte morți au rezultat după ce un avion de recunoaștere s-a prăbușit în Turcia. Şapte membri ai serviciilor de securitate au fost ucişi în accidentul unui avion de recunoaştere prăbuşit în provincia Van din estul Turciei, a anunţat agenţia de presă de stat Anadolu, potrivit Agerpres.

Tragedie în Turcia după ce un avion de recunoaștere s-a prăbușit

Avionul s-a prăbușit la o altitudine de 2.200 de metri, pe Muntele Artos. Șapte persoane au murit în accidentul aviatic din estul Turciei, dintre care doi piloți și cinci polițiști.

Guvernatorul provinciei a adus un omagiu pe Twitter celor şapte “eroi” şi a transmis condoleanţe familiilor lor. O anchetă a guvernului este în curs de desfăşurare, a adăugat el.

Avionul decolase de pe aeroportul Van Ferit Melen din vestul țării la ora locală 18:35 și avea o misiune de recunoaștere în provinciile Van și Hakkari, scrie Andolu.
Piloții aeronavei au contactat ultima dată turnul de control la ora locală 22:32. Aeronava a dispărut de pe radare în jurul orei 22:45.

Nu este prima tragedie care are loc în Turcia

În 2018, doi piloți turci au murit după ce un avion militar s-a prăbuşit. S-a întâmplat în timpul unui exerciţiu în provincia Izmir din vestul ţării.
Totodată, în luna februarie a acestuia an, 41 de oameni au murit în timpul a două avalanșe care au lovit provincia muntoasă şi izolată Van, de la graniţa cu Iranul.
În același registru, ieri, în Cehia au fost zeci de răniți după ce două trenuri s-au ciocnit. Un tren de persoane a lovit un marfar staţionat în apropiere de Praga.
Purtătoarea de cuvânt a serviciilor regionale de urgenţă, Petra Effenbergerova, a declarat că mai multe persoane au fost implicate în accident, patru dintre ele având nevoie de ajutor medical și au fost transportate în stare gravă la spital, iar 29 au prezentat doar răni ușoare.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top