Trei marinari izolați pe o plajă pustie au fost salvați ca în filme. Cum au cerut ajutor

04.08.2020
Trei marinari izolați pe o plajă pustie au fost salvați ca în filme. Cum au cerut ajutor

Trei marinari au fost descoperiți pe o insulă pustie și ulterior salvați după ce barca lor rămăseseră fără combustibil. Ei au rămas izolați pe o insulă din Oceanul Pacific, și era cât pe ce să piară acolo. Din fericire, au procedat ca în filme și au avut succes.

Trei marinari izolați pe o plajă pustie au fost salvați ca în filme

Cei trei bărbați au scris cu litere mari, pe nisip, mesajul SOS și așa au fost observați de către un avion american. Marinarii se îndreptau spre insula Pollap, însă au rămas fără combustibil și au fost nevoiți să rămână pe o insulă pustie situată la 190 de kilometri distanță față de destinația lor.

Trei marinari izolați pe o plajă pustie au fost salvați ca în filme. Cum au reușit să ceară ajutor
Trei marinari izolați pe o plajă pustie au fost salvați ca în filme. Cum au reușit să ceară ajutor

Potrivit CNN, cei trei au fost observați de către un avion american de realimentare, care îi căuta de aproximativ trei ore.

„Ne pregăteam să încheiem căutările. Ne-am întors pentru a evita ploaia, când am observat o insulă și am decis să o cercetăm. Atunci am văzut și mesajul SOS și o barcă, pe plajă. Am chemat Marina australiană care a intervenit cu două elicoptere”, a declarat pilotul Jason Palmeira-Yen.

Nava de patrulare a ajuns la bărbați în jurul orei 8 p.m. ora locală luni seara, potrivit postării de pe Andersen AFB de pe Facebook.

„Colaborare”, a declarat Christopher Chase, comandantul sectorului american al Gărzii de Coastă. Acest lucru a făcut ca acest caz de căutare și salvare să aibă succes. Prin coordonarea cu mai multe structuri, am putut salva trei membri ai comunității noastre și i-am readus acasă la familiile lor.”

Totodată, căpitanul Terry Morrison, comandantul Canberra, a lăudat echipajul său, și a spus că este mândru de profesionalismul tuturor celor care au participat la căutări.

„Sunt mândru de răspunsul și profesionalismul tuturor celor de la bord, întrucât ne îndeplinim obligația de a contribui la siguranța vieții pe mare oriunde am fi în lume”, a declarat acesta.