Trump șochează din nou: SUA reîncepe să contribuie la OMS, dar doar la nivelul contribuției Chinei

Oana Pauna
16.05.2020
Trump șochează din nou: SUA reîncepe să contribuie la OMS, dar doar la nivelul contribuției Chinei

Donald Trump este un personaj extrem de interesant căruia îi place în lumina reflectoarelor internaționale. Acesta a făcut deseori declarații sau a luat măsuri care au uimit o lume întreagă. Presa stă cu ochii pe el pentru că are mereu ceva incredibil de zis. Talentul de orator și capacitatea de a uimi, dar și șoca oamenii l-au adus unde este acum: conducătorul celei mai puternice țări din lume. Află din rândurile de mai jos ce a șocat lumea.

Trump șochează din nou: SUA reîncepe să contribuie la OMS, dar doar la nivelul contribuției Chinei

Administrația Trump a declarat că intenționează să reînceapă finanțarea Organizației Mondiale a Sănătății la același nivel la care o face China. În acest fel, SUA își va reduce contribuția la 10% din valoarea inițială, conform Reuters citând Fox News.

La Casa Albă a fost redactat un document care propune ca americanii să finanțeze OMS cu fix aceeași sumă cu care contribuie o altă putere globală, China. Donald Trump a suspendat contribuția SUA la bugetul OMS în data de 14 aprilie. Atunci a acuzat organizația că a promovat “dezinformarea” chineză privind izbucnirea epidemiei. A mai precizat că autoritățile americane vor efectua o evaluare a OMS.

OMS a respins vehement afirmațiile președintelui american afirmând că autoritățile chineze au fost transparente și deschise privind virusul. Până în acest moment, SUA a fost cel mai mare și mai important contributor la bugetul OMS. Americanii contribuiau anual cu suma de 400 de milioane de dolari.

Dacă statul american va reduce suma pentru a ajunge la nivelul contribuției plătite de China, asta înseamnă o reducere cu 90%. Astfel de la 400 de milioane de dolari pe an, SUA ar contribui cu doar 40 de milioane de dolari pe an. Cum va reacționa OMS la o astfel de veste și care vor fi argumentele sale, vom vedea în curând.

Ce părere aveți despre acest lucru?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *