Connect with us
Trump șochează din nou: SUA reîncepe să contribuie la OMS, dar doar la nivelul contribuției Chinei

Externe

Trump șochează din nou: SUA reîncepe să contribuie la OMS, dar doar la nivelul contribuției Chinei

Donald Trump este un personaj extrem de interesant căruia îi place în lumina reflectoarelor internaționale. Acesta a făcut deseori declarații sau a luat măsuri care au uimit o lume întreagă. Presa stă cu ochii pe el pentru că are mereu ceva incredibil de zis. Talentul de orator și capacitatea de a uimi, dar și șoca oamenii l-au adus unde este acum: conducătorul celei mai puternice țări din lume. Află din rândurile de mai jos ce a șocat lumea.

Trump șochează din nou: SUA reîncepe să contribuie la OMS, dar doar la nivelul contribuției Chinei

Administrația Trump a declarat că intenționează să reînceapă finanțarea Organizației Mondiale a Sănătății la același nivel la care o face China. În acest fel, SUA își va reduce contribuția la 10% din valoarea inițială, conform Reuters citând Fox News.

La Casa Albă a fost redactat un document care propune ca americanii să finanțeze OMS cu fix aceeași sumă cu care contribuie o altă putere globală, China. Donald Trump a suspendat contribuția SUA la bugetul OMS în data de 14 aprilie. Atunci a acuzat organizația că a promovat „dezinformarea” chineză privind izbucnirea epidemiei. A mai precizat că autoritățile americane vor efectua o evaluare a OMS.

OMS a respins vehement afirmațiile președintelui american afirmând că autoritățile chineze au fost transparente și deschise privind virusul. Până în acest moment, SUA a fost cel mai mare și mai important contributor la bugetul OMS. Americanii contribuiau anual cu suma de 400 de milioane de dolari.

Dacă statul american va reduce suma pentru a ajunge la nivelul contribuției plătite de China, asta înseamnă o reducere cu 90%. Astfel de la 400 de milioane de dolari pe an, SUA ar contribui cu doar 40 de milioane de dolari pe an. Cum va reacționa OMS la o astfel de veste și care vor fi argumentele sale, vom vedea în curând.

Ce părere aveți despre acest lucru?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top