Connect with us
Trump sugerează că ştia că Flynn a minţit în anchetă/Declaraţia ar putea avea efecte juridice

Externe

Trump sugerează că ştia că Flynn a minţit în anchetă/Declaraţia ar putea avea efecte juridice

Donald Trump, preşedintele SUA, afirmă că l-a demis pe Michael Flynn din funcţia de consilier prezidenţial pentru că ştia că minţise în ancheta FBI, declaraţia liderului de la Casa Albă riscând să atragă efecte juridice, afirmă unii experţi.

„Am fost nevoit să îl demit pe generalul Flynn pentru că l-a minţit pe vicepreşedinte şi pe agenţii FBI. El pledează vinovat pentru aceste acuzaţii. Este ruşinos ce a făcut, deoarece în perioada de tranziţie acţiunile sale au fost legale. Nu era nimic de ascuns”, a declarat Donald Trump prin Twitter sâmbătă seară (duminică dimineaţă, ora României).

Afirmaţiile lui Donald Trump sugerează că preşedintele SUA a ştiut că Michael Flynn i-a minţit pe agenţii Biroului Federal de Investigaţii înainte ca el să îi ceară directorului FBI să nu îl ancheteze pe fostul consilier, explică specialişti consultaţi de agenţia Reuters. Însă nu este clar în ce moment a aflat Donald Trump informaţiile.

Donald Trump l-a demis pe James Comey, directorul FBI, deoarece ar fi gestionat în mod inadecvat investigaţia în cazul serverului de email privat utilizat de Hillary Clinton, însă demiterea a intervenit în contextul anchetei privind ingerinţele Rusiei în campania electorală.

Donald Trump i-a cerut în februarie directorului FBI James Comey să oprească investigaţia care viza contactele fostului consilier pentru Siguranţă Naţională Michael Flynn cu oficiali ruşi, au afirmat surse citate de CNN şi de New York Times. În cursul audierilor în Congres, James Comey a confirmat că Donald Trump i-a cerut explicit să abandoneze investigaţia care îl viza pe fostul consilier prezidenţial Michael Flynn.

Dacă se va confirma că Donald Trump ştia că Michael Flynn îi minţise pe agenţii FBI şi ceruse totuşi oprirea anchetei, preşedintele SUA ar putea risca să fie acuzat de obstrucţionarea justiţiei.

Donald Trump a declarat sâmbătă că fosta lui echipă de campanie electorală nu a avut niciun contact cu Rusia, deşi Michael Flynn a fost inculpat pentru mărturie mincinoasă în cadrul investigaţiei şi a pledat vinovat. „S-a demonstrat că nu a existat niciun contact, niciun contact” cu Rusia, a declarat Donald Trump sâmbătă seară.

„Nu a existat absolut niciun contact (cu Rusia -n.red.), deci suntem foarte bucuroşi”, a adăugat Donald Trump, înainte de a pleca de la Casa Albă la un eveniment organizat în New York pentru colectarea de fonduri.

Michael Flynn a fost consultant electoral al lui Donald Trump şi ulterior consilier prezidenţial pentru Siguranţă Naţională, dar a fost demis în februarie după ce ar fi refuzat să îi dezvăluie vicepreşedintelui Mike Pence informaţii despre întâlnirile cu Serghei Kisliak, ambasadorul Rusiei în SUA în perioada iulie 2008 – iulie 2017.

Michael Flynn a pledat vinovat pentru mărturie mincinoasă în investigaţia privind ingerinţele Moscovei în scrutinul prezidenţial din SUA.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top