Connect with us
Tsunami în insula Samos, după cutremurul de 7 grade din Turcia și Grecia

Externe

Tsunami în insula Samos, după cutremurul de 7 grade din Turcia și Grecia

Un tsunami de mici proporții a lovit insula Samos, imediat după cutremurul dezastruos care a avut loc astăzi în Turcia și Grecia. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagini din care se poate observa cum se revarsă apa de străzi și în casele oamenilor. Cutremurul de 7 grade pe scara Richter a distrus mai multe clădiri din Izmir, Turcia.

Un tsunami a avut loc în insula Samos, imediat după cutremur

Situația este critică pe coasta Mării Egee. Cea mai afectată localitate este Izmirul, în Turcia. Acolo peste 20 de clădiri s-au rpăbușit, potrivit declarațiilor ministrului de interne turc. Toate rețelele de socializare sunt invadate cu filmulețe în care se poate vedea dezastrul. Imediat după cutremur a avut loc un tsunami.

Cutremurul cu magnitudinea 7 a avut loc la aproximativ 17 km în largul coastei Izmirului. Seismul puternic a fost resimțit până la Atena și Istanbul, conform informațiilor USGS. 

Deși în acest moment nu se cunosc informații despre victime, imaginile postate pe rețelele de socializare indică un dezastru în Izmir, unde mai multe clădiri s-au prăbușit.

Apele au invadat orașul rapid. În acest moment oamenii caută disperați sub dărâmături, însă momentan nu sunt date despre victime.

Totodată, în imagini pot fi observate și mai multe ambarcațiuni care sunt purtate de tsunamiul format în urma cutremurului care s-a resimțit până la Atena și Istanbul.

Momentul crunt în care un bloc din Izmir se prăbușește a fost surpins de o persoană și postat pe rețelele de socializare. In imaginile surprise se pot vedea oamenii care fug îngroziți din calea dezastrului.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top