Connect with us
Grecia a primit ajutor din partea UE

Externe

UE a virat 115 milioane de euro in plus pentru a ajuta Grecia sa daca fata numarului tot mai mare de migranti

Uniunea Europeana a anuntat ca a virat 115 milioane de euro in plus pentru a ajuta Grecia sa daca fata numarului tot mai mare de migranti pe teritoriul sau, a doua zi dupa publicarea unui raport critici privind conditiile de primire a solicitantilor de azil, relateaza AFP, potrivit news.ro.

Noua suma este destinata “ameliorarii situatiei refugiatilor din Grecia” inainte de iarna, a declarat comisarul european pentru ajutor umanitar Christos Stylianides.

Banii vor fi consacrati imbunatatirii adaposturile existente, construirii unor noi si ajutarii refugiatilor minori neinsotiti, in special pentru scolarizare.

Anuntul Comisiei Europene vine dupa ce ONG-ul Human Rights Watch a publicat vineri un raport in care a denuntat “detentia arbitrara prelungita” a copiilor refugiati in Grecia.

Potrivit ONG-ului, care cere o actiune europeana in acest sens, autoritatile elene recurg “in mod regulat” la astfel de detentii, in celule mici si supraaglomerate, unde minorii sunt tinuti in “conditii insalubre saptamani si chiar luni la rand”. Durata medie a detentie este de 40 de zile.

Potrivit HRW, 161 de minori neinsotiti au fost detinuti in primele sase luni ale anului, din totalul de 3.300 intrati in tara in aceeasi perioada.

Peste 850.000 de migranti au traversat anul trecut Marea Egee, din Turcia pana in insulele grecesti.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top