Connect with us
Uluitor! Trăiește de 42 de zile într-un aeroport

Externe

Uluitor! Trăiește de 42 de zile într-un aeroport

Inadmisibil! Un bărbat din Liban se află blocat de 42 de zile într-un purgatoriu al imigraţiei pe un aeroport din Ecuador după ce şi-a pierdut paşaportul, informează marţi APP.

Nizam Hussein Shalak, în vârstă de 56 de ani, care nu vorbeşte limba spaniolă, a locuit în toată această perioadă în aeroportul internaţional Jose Joaquin de Olmedo din oraşul Guayaquil, notează cotidianul El Universo.

”Este un caz inadmisibil deoarece el nu are documente”, a declarat o sursă din Ministerul Afacerilor Externe din Ecuador.

”Singurul organism oficial care poate emite un document de călătorie este consulatul libanez din Bogota’‘, care nu a răspuns solicitărilor în acest sens, a adăugat sursa.

”Urmărim îndeaproape cazul şi colaborăm cu (Ministerul de) Interne pentru ca Liban să îi emită un document de călătorie pentru ca el să se poată întoarce în ţara sa”, a precizat sursa.

Situaţia bărbatului este similară cu cea a refugiatului iranian care a trăit pe aeroportul din Paris între anii 1988 şi 2006 şi a fost portretizat în filmul ”The Terminal” în care rolul principal este interpretat de actorul Tom Hanks.

Cum s-a ajuns la asemenea situație

Shalak a vizitat Guayaquil în urmă cu două luni şi s-a oprit pe drumul de întoarcere către Liban în Lima, capitala statului Peru, şi în Barcelona (Spania) unde a fost reţinut după ce şi-a pierdut paşaportul şi cardurile, notează El Universo.

El a rămas în Barcelona timp de zece zile şi în Lima alte unsprezece zile înainte de a fi trimis înapoi în Guayaquil unde a fost nevoit să-şi improvizeze un pat pe scaunele din terminal.

”Se hrăneşte cu ajutorul cupoanelor pe care compania aeriană i le oferă din când în când” şi se spală ”o dată la trei sau patru zile când este dus într-o baie din altă zonă a terminalului’‘, a scris publicaţia din Ecuador.

Citește și: Un pilot de la TAP Portugal a fost reţinut pe aeroportul din Stuttgart după ce s-a urcat la manşă în stare de ebrietate

Sursa din Ministerul Afacerilor Externe a precizat că deşi Shalak a plecat cu un paşaport el nu mai deţinea un astfel de document la întoarcere şi nu mai poate trece de biroul de imigraţie din cadrul aeroportului

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top