Connect with us
Un avion cu 97 de pasageri s-a prăbușit în Pakistan

Externe

Un avion cu 97 de pasageri s-a prăbușit în Pakistan

Islamabad, Pakistan (CNN) Cel puțin 97 de persoane au fost ucise după ce un zbor Pakistan International Airlines (PIA) s-a prăbușit vineri în orașul Karachi din sudul Pakistanului, potrivit unui comunicat al Departamentului de Sănătate Sindh.

CEO-ul companiei aeriene a declarat la o conferință de presă că zborul din Lahore transporta în total 99 de pasageri și membri ai echipajului. O operațiune de salvare este realizată de echipa de căutare și salvare a armatei din Pakistan.

Doi pasageri au supraviețuit, dar 97 de cadavre au fost recuperate, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Forțelor Armate Pakistanului, generalul-major Babar Iftikhar. El a adăugat el trupele armatei, rangerii și organizațiile de asistență socială.
El a adăugat: „97 de cadavre recuperate. 2 pasageri au supraviețuit. 25 de case afectate au fost eliminate, rezidenții lor cazându-se în diverse locuri cu asistența Administrației Civile.”

Avionul nu a lovit nicio clădire și nimeni de pe pământ nu pare să fi fost ucis, a declarat mai devreme vicepreședintele aerian al PIA, Arshad Malik, reporterilor din Karachi. Avionul a aterizat pe o bandă.

Malik a declarat că compania aeriană urmărește numărul de morți prin coordonarea cu spitalele locale, o procedură care va dura cel puțin două zile. Știa doar de un singur supraviețuitor, Zafar Masood, CEO al Băncii Punjab.

Șeful companiei aeriene a declarat că toate verificările și certificările au fost în vigoare, nimic nu a fost în curs de așteptare și că compania aeriană era bună din punct de vedere operațional și administrativ. El a adăugat: „Călătoria aeriană este cea mai sigură. Piloții și inginerii PIA urmează POS” și că „A320 este unul dintre cele mai sigure avioane din industrie”.

Nu a putut încă să confirme de ce a avut loc accidentul, dar a spus că va exista o anchetă adecvată.

Pilotul a spus că este gata de aterizare, dar apoi a făcut oa doua abordare când ceva nu a mers bine. Malik a spus că compania aeriană va ști mai multe despre ce s-a întâmplat la înregistrarea înregistratorului de zbor.

Un oficial al SUA se afla la bordul zborului PK 8303, a declarat pentru CNN un oficial al Departamentului de Stat.

„Monitorizăm îndeaproape situația și suntem în legătură cu autoritățile locale”, a spus oficialul. „Personalul nostru din Pakistan și aici, în Statele Unite, lucrează neobosit pentru a oferi toată asistența consulară posibilă.”

Secretarul de stat, Mike Pompeo, a trimis un tweet vineri după-amiază, fiind „șocat și întristat când a auzit despre accidentul avionului de azi la Karachi”.
„Rugăciunile mele se adresează celor uciși și răniți și familiilor lor”, a scris el. „SUA stau cu Pakistanul în această perioadă dificilă.”

Avionul a decolat de la Lahore și trebuia să aterizeze la 2:30 p.m. ora locală în Karachi, dar a lipsit de la radar, a declarat pentru CNN purtătorul de cuvânt al PIA, Abdullah Khan.

Un pompier pulverizează apă pe epava unui avion din Pakistan International Airlines după ce s-a prăbușit vineri într-o zonă rezidențială din Karachi.

Pilotul de la bord a declarat controlului traficului aerian din Karachi că a pierdut motoare, înainte ca avionul să se prăbușească vineri.

„Continuăm direct, am pierdut motoare”, se poate auzi pilotul despre abordarea avionului, într-o înregistrare audio a comunicațiilor aeronavei obținute de CNN de la o sursă guvernamentală pakistaneză.

În timpul înregistrării, controlul traficului aerian solicită pilotului să confirme că avionul va avea o aterizare de burtă, situație în care o aeronavă aterizează fără a-și folosi echipamentul de aterizare.

Răspunsul pilotului este inaudibil. Nu este clar de ce controlul traficului aerian discuta despre o astfel de aterizare.
Câteva secunde mai târziu pilotul poate fi auzit dând mai multe apeluri în ziua zilei de urgență, urmată de un răspuns din partea controlului traficului aerian care spune că ambele piste sunt debarcate. Audio-ul apoi se oprește.
Khan a confirmat autenticitatea înregistrării.

Vineri este prima zi a unei vacanțe Eid de o săptămână în Pakistan pentru a marca sfârșitul Ramadanului.

Armata pakistaneză a trimis elicoptere pentru a evalua daunele și eforturile de salvare, în timp ce echipele de căutare și salvare urbane sunt desfășurate pe teren, armata pakistaneză a replicat vineri.

De asemenea, Societatea Pakistana Semilună Roșie a declarat că a trimis ambulanțe și lucrători de salvare la fața locului.
Prim-ministrul pakistanez, Imran Khan, a postat pe Twitter că a fost șocat și întristat de accident. El a spus că va fi creată o „anchetă imediată”.

Autoritatea aviației civile pakistaniene a permis reluarea transportului aerian intern limitat sâmbătă după o suspendare de două luni impusă ca parte a eforturilor de a conține răspândirea coronavirusului. Nu se așteaptă ca zborurile internaționale să se reia până la 1 iunie.

Acesta nu este singurul accident din ultimii ani care a implicat o aeronavă PIA. Un avion cu elice cu două motoare ATR-42, operat de compania aeriană, a coborât în ​​decembrie 2016 în apropiere de Abbottabad, în Pakistan, ucigând toate cele 47 de persoane la bord.

Această poveste a fost actualizată pentru a corecta numărul de zbor al avionului.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top