Connect with us
avion prăbușit

Externe

Un avion rusesc cu 92 de persoane la bord s-a prăbușit în Marea Neagră

Un avion militar rus la bordul căruia se aflau 92 de persoane s-a prăbușit în Marea Neagră, în dimineța zilei de Crăciun.

UPDATE – Ministerul Rus al apărării a anunțat că nu există supraviețuitori.

UPDATE – Rusia nu exclude posibilitatea unui atac terorist.

Un avion cu 92 de pasageri s-a prăbușit în Marea Neagră, iar Rusia nu exclude nici o varianta. Se vor lua în calcul inclusiv variantele de atac terorist. Maxim Sokolov, citat de agențiile de presă Tass și Sputnik spune că încă este prematur să formeze o concluzie.

Update, ora 16.12: Luni va fi zi de doliu in Rusia în memoria victimelor tragediei aeriene. Între timp, preşedintele sirian Bashar al-Assad s-a declarat duminică ”întristat de prăbuşirea avionului militar rus în drum către Siria, al cărui echipaj voia să sărbătorească victoria armatei sale la Alep” şi a adăugat că lupta împotriva inamicilor săi nu va fi afectată, relatează Reuters.

Știri pe același subiect

Rusia nu exclude varianta unui atac terorist asupra avionului prabusit

Update, ora 13.33: Autoritățile ruse au anunțat oficial că nu mai există supraviețuitori. Până acum, au fost găsite patru trupuri neînsuflețite.

Aeronava, un Tu-154, a dispărut de pe radare la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul din Soci. Avionul transporta trupa Alexandrov şi membri ai Corului Armatei pentru un concert de Crăciun la baza militară rusă din Latakia (Siria). La bord se mai aflau și câțiva jurnaliști.

Citește și: Avion prăbușit în Columbia

Ministerul rus al apărării a anunțat că fragmente din avion au fost găsite la 1.5 kilometri de litoralul orașului Soci. Sanșele ca cineva să fi supraviețuit sunt practic nule.

Autoritățile ruse vor declanșa o anchetă pentru a stabili de ce s-a prăbușit avionul. Prima ipoteză este aplicarea defectuoasă a regulilor de securitate şi pregătire a zborului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top