Connect with us
Un celebru rocker a murit din cauza cancerului: "Raiul va fi electric"

Externe

Un celebru rocker a murit din cauza cancerului: „Raiul va fi electric”

Un celebru rocker a murit răpus de o boală nemiloasă. Eddie Van Halen era un chitarist extrem de talentat, recunoscut pentru viteza de execuție, control și inovație. Artistul făcea parte din trupa Van Halen, una dintre cele mai mari din istoria rockului.

Celebru rocker răpus de cancer

Un rocker cunoscut în întreaga lume și extrem de iubit a decedat din cauza cancerului. Eddie Van Hale, în vârstă de 65 de ani, era internat la Spitalul St. John s din Santa Monica. În ultimele clipe din viața lui i-au fost alături soția sa, fiul lor și fratele chitaristului. Este vorba despre bateristul trupei Van Halen.

O persoană apropiată familiei a confirmat că artistul a plecat dintre noi, însă a precizat că nu are acordul familiei pentru a face mai multe declarații.

Un celebru rocker a murit din cauza cancerului: „Raiul va fi electric”

Confirmarea decesului lui Eddie Van Hale a venit și din partea fiului său, care a postat un mesaj emoționant pe contul său de socializare.

„A fost cel mai bun tată pe care l-am putut cere. Fiecare moment pe care l-am împărtășit cu el pe scenă și în afara ei a fost un cadou”, a scris fiul lui Van Halen, Wolfgang, într-o postare pe rețelele de socializare.

Cu solo-urile sale unice, Eddie Van Halen a propulsat în topuri Trupa Van Halen, și a dat lovitura în industria muzicală,  începând cu sfârșitul anilor 1970, cu albumul de debut autointitulat al trupei sale și apoi cu albumul blockbuster „1984”, care conține melodiile „Jump”, „Panama” și „Hot for Teacher”.

Regrete din partea lui Lenny Kravitz

La aflarea veștii că celebrul chitarist a decedat, au început să curgă mesajele de condoleanțe. Printre cele mai cunoscute persoane publice care și-au arătat întristarea a fost Lenny Kravitz care a scris că Eddie Van Hale a schimbat lumea și a fost un Mozart al chitarei rock.

„Raiul va fi electric în seara asta”, a spus Lenny Kravitz.

Din Trupa Van Halen, în care Eddie era chitarist, mai făceau parte – fratele lui, Alex, baterist, vocalistul David Lee Roth; și basistul Michael Anthony. Trupa a fost fondată în 1974 în Pasadena, California.

Cum a luat naștere Van Halen

Inițial, cei patru au fost membri ai trupelor de liceu rivale și apoi au urmat cursurile Colegiului Orașului Pasadena împreună. Ei s-au unit pentru a forma trupa Mammoth, dar apoi s-au schimbat în Van Halen după ce au descoperit că există o altă formație numită Mammoth.

Un celebru rocker a murit din cauza cancerului: „Raiul va fi electric”

„Eddie a speriat un milion de chitariști din întreaga lume pentru că era al naibii de bun. Și original!”, declara Joe Satriani, pentru Billboard, în 2015.

Van Halen a lansat albume pe un calendar anual – „Van Halen II” (1979), „Women and Children First” (1980), „Fair Warning” (1981) și „Diver Down” (1982) – până la monumentalul „1984”, care a ajuns pe locul 2 în topurile de album Billboard 200 (doar în spatele „Thrillerului” al lui Michael Jackson). Rolling Stone a clasat „1984” pe locul 81 pe lista celor mai bune 100 de albume ale anului 1980.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top