Connect with us
UPDATE: Parchetul antiterorist din Paris a deschis o anchetă cu privire la atacul de la Luvru

Externe

UPDATE: Parchetul antiterorist din Paris a deschis o anchetă cu privire la atacul de la Luvru

Parchetul antiterorist din Paris a deschis vineri o anchetă în flagrant cu privire la atacul de la Caruselul de la Luvru, unde un bărbat înarmat cu cel puţin o macetă şi care a strigat ”Allah Akbar” a încercat să atace militari, a anunţat procurorul François Molins într-un comunicat, relatează Reuters.

Ancheta – încredinţată Secţiei antiteroriste a Brigăzii criminale a poliţiei judiciare din Paris (SAT) şi Direcţiei Generale pentru Securitate Internă (DGSI) – a fost deschisă pentru capătul de acuzare de tentative de asasinate agravate în relaţie cu o întreprindere teroristă şi asociere criminală teroristă de răufăcători, se precizează în text.

Prefectul Poliţiei din Paris Michel Cadot a apreciat, într-o conferinţă de presă improvizată la faţa locului, că declaraţiile agresorului sugerează că acesta voia să comită un atac ”într-un cadru terorist”.

Un bărbat care purta rucsacuri şi înarmat cu o macetă a atacat o patrulă din cadrul Operaţiunii Sentinelle, strigând ”Allah Akbar”, vineri dimineaţa, la Caruselul de la Luvru, după care a fost rănit prin împuşcare de un militar, a declarat prefectul Poliţiei din Paris.

”Faptele au avut loc la ora (locală) 10.00 (11.00, ora României) în scara care coboară (…) în intrarea Muzeului Luvru”, a spus prefectul.

”Un atacator care era înarmat cu o macetă, cel puţin, poate cu o a doua armă, care avea rucsacuri în spate, s-a precipitat (către) poliţişti şi militari din dispozitivul de securitate, proferând ameninţări, şi anume Allah Akbar”.

”Militarul cel mai apropiat (…) a tras cinci gloanţe, rănind grav atacatorul, şi anume cu un glonţ în abdomen”, a adăugat el. ”Atacatorul este în viaţă”, a spus Cadot.

Unul dintre militari a fost uşor rănit de agresor. În rucsacurile acestuia nu erau explozivi, a precizat prefectul poliţiei.

Cei patru militari din patrula luată drept ţintă au încercat iniţial să-l respingă pe atacator, după care au deschis focul şi l-au rănit grav la abdomen, au precizat diverşi purtători de cuvânt ai forţelor de securitate.

El pare că a acţionat singur, însă un al doilea bărbat, cu un comportament suspect, a fost reţinut, potrivit acestor surse.

”Să fim extrem de prudenţi cu privire la motivaţiile acestui individ”, a îndemnat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne Pierre-Henry Brandet, care s-a deplasat, de asemenea, la faţa locului.

Militarul uşor rănit la scalp a fost evacuat către un spital.

Aproximativ 1.250 de persoane au fost blocate în Muzeu şi în Caruselul de la Luvru şi erau în curs de evacuare către prânz.

Ministrul de Interne Bruno Le Roux a anunţat că şi-a scurtat o vizită în Dordogne, pentru a conduce, la Beauvau, o reuniune cu oficiali de rang înalt şi a-l vizita pe militarul rănit.

Militari din cadrul Operaţiunii Sentinelle – mobilizaţi imediat după atacurile din ianuarie 2015 de la Paris – au misiunea să patruleze în locuri publice, în special în zone aglomerate şi zone frecventate de turişti.

În total 3.500 de militari sunt mobilizaţi în cadrul operaţiunii în Ile-de-France.

Franţa se află în stare de urgenţă de la atacurile de la 13 noiembrie 2015 la Paris şi Saint-Denis.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top