Vaccin Coronavirus șanse mari să iasă rapid pe piață

15.03.2020
Vaccin Coronavirus șanse mari să iasă rapid pe piață

Compania biofarmaceutică Medicago, cu sediul central în Quebec, Canada, deţinută în proporţie de 40% de Philip Morris, a anunţat producerea cu succes a unei particule de tip virus (VLP) a noului coronavirus, la numai 20 de zile după ce a obţinut gena SARS-CoV-2.

Potrivit Medicago, companie cu 450 de angajaţi în Canada şi Statele Unite, în care Philip Morris, gigant al tutunului, a investit 15 milioane de dolari, vaccinul este unul candidat pentru anihilarea COVID-19. Acesta trebuie, însă, testat.

Producerea particulei tip virus este un prim pas în dezvoltarea unui vaccin eficient, care ar putea fi disponibil pentru testare începând cu luna iulie.

Medicago colaborează cu Centrul pentru Cercetări în Domeniul Bolilor Infecţioase al Laval University, care a contribuit la dezvoltarea unui vaccin împotriva Ebola. De asemenea, în 2009, Medicago a produs un vaccin candidat împotriva H1N1 la numai 19 zile de la apariţia virusului.

„Ritmul progresului iniţial pentru COVID-19 poate fi atribuit capabilităţii platformei noastre bazată pe plante, care este capabilă să producă soluţii de vaccinuri şi anticorpi pentru a contracare acest risc global pentru sănătatea publică. Capacitatea de a produce un vaccin candidat în decurs de 20 de zile după obţinerea genei este un factor de diferenţiere major pentru tehnologia noastră dovedită. Această tehnologie ne permite să efectuăm o extrapolare cu o viteză fără precedent pentru a putea să combatem COVID-19″, a afirmat Bruce Clark, CEO Medicago.

În 2012, Mediago a produs câteva milioane de doze de vaccin monovalent pentru gripă.

Primul produs al Medicago, un vaccin Particulă de Tip Virus tetravalent recombinant (QVLP) pentru gripă sezonieră, este evaluat în prezent de Health Canada. Vaccinurile candidate pentru gripa pandemică, rotavirus şi norovirus sunt testate în teste preclinice şi teste clinice de Faza a II-a. Medicago mai dezvoltă anticorpi împotriva hMPV, RSV şi a Opioidelor.

Comentarii
 • Sandu mircea dan spune:

  DUPĂ CUM VĂ EXPRIMAȚI ORICUM SUNTEȚI LA NIVEL DE MICROCEFALI AȘA CĂ NU ARE ROST AGITAȚIA… MAREA VOASTRĂ ȘANSĂ ESTE CĂ ȘI VIRUSULUI ÎI ESTE SILĂ .

 • marcel spune:

  De unde rezulta ca vaccinul este gata? Este un titlu gasit de un cretin care vrea ca articolul acesta de cacao sa fie cat mai accesat. Alt cretineste cel care a lasat ca articolul sa apara pe site. Nu e prima data cand huff spune ceva si in realitate se intampla altceva. Niste jegosi!

 • h spune:

  VACCINUL ESTE / DAR NU ESTE SCOS PE PIATA /CAND DISPUN CRETINII DE A FMI

  TAMPITI

  CINE O SA/ L FACA ? NU GARANTEAZA NIMENIPTR TOATE TAMPENIILE

 • pula spune:

  mancati cacat

 • Pulea Spataru spune:

  Bagami-as — in familiile voastre .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *