Viktor Orban: România duce o „campanie” împotriva liderilor etnici „sub pretextul luptei anticorupție”

01.12.2016
Viktor Orban: România duce o „campanie” împotriva liderilor etnici „sub pretextul luptei anticorupție”

Premierul ungar Viktor Orban a afirmat că România restricționează folosirea simbolurilor etnice maghiare și duce o campanie contra liderilor acestor minorități, sub pretextul luptei anticorupție.

Orban a făcut afirmațiile într-o sesiune plenară a Conferinţei Permanente Ungare de la Budapesta, relatează agenția Mediafax. Liderul ungar i-a îndemnat pe etnicii maghiari să participe la alegeri, pentru a asigura o reprezentare solidă în Parlamentul României.

Viktor Orban a mai declarat că cea mai mare realizare a guvernării sale este „unificarea națiunii”, completată de cooperarea cu etnicii maghiari din statele vecine.

Citește și: Referendumul din Ungaria, invalidat. Reacția lui Orban

Viktor Orban: La 100 de ani de la Trianon, componentele națiunii ungare s-au regăsit iar

„La o sută de ani după dictatul de la Trianon, componentele națiunii ungare s-au regăsit iar cooperarea a devenit un lucru de rutină”, a adăugat Orban.

Premierul ungar a mai declarat că lumea occidentală se află cuprinsă de „haos intelectual”, iar „elita liberală de stânga tot nu percepe realitatea din spatele socialismului sau comunismului”. Din acest motiv, „mulți de la Bruxelles” nu înțeleg motivele pentru Brexit sau victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din SUA, a precizat Orban.

„Nu este prea dificil de sesizat similarităţile între aceste evoluții și schimbările petrecute în Ungaria după anul 2010”, a mai spus Orban, adăugând că țara sa a devenit „parte a echipei victorioase”, iar politicile sale au devenit „politicile învingătorilor”.