Connect with us
Vulcanul Fuego din Guatemala s-a reactivat. 75 de persoane au murit, aproape 200 sunt date dispărute

Externe

Vulcanul Fuego din Guatemala s-a reactivat. 75 de persoane au murit, aproape 200 sunt date dispărute

Echipele de salvare din Guatemala au fost nevoite să își întrerupă căutările după ce o explozie s-a produs marți, la 48 de ore după erupția vulcanului Fuego care a provocat moartea a 75 de persoane. Aproape 200 de persoane sunt date dispărute, vulcanul s-a reactivat.

Potrivit Institutului naţional medico-legal (Inacif), 75 de persoane au murit în catastrofă, după descoperirea altor două trupuri neînsufleţite marţi. Doar 23 de trupuri au fost identificate până în prezent.

Citește și: Stare de urgență în Hawaii, după ce vulcanul Kilauea a erupt

Sergio Cabanas, directorul de operaţiuni de salvare ale Coordonării naţionale de gestionare a catastrofelor naturale (Conred), a declarat marţi la o conferinţă de presă, că 192 de persoane, ale căror nume şi domiciliu se cunosc, sunt date dispărute de duminică.

Erupţia a provocat de asemenea 46 de răniţi şi a obligat evacuarea a 3.271 persoane, potrivit Conred. Alte 2.625 de persoane au fost relocate. Catastrofa a afectat, în diferite grade, în total 1,7 milioane de guatemalezi.

Marţi, o puternică explozie a obligat autorităţile să evacueze şapte localităţi de pe versantul vulcanului, iar operaţiunile de salvare au fost suspendate.

Potrivit Conred, noi scurgeri piroclastice – cenuşă, noroi şi roci fierbinţi – ar putea interveni în următoarele ore.

Intensificarea activităţii vulcanice a provocat panică în oraşul Escuintla, din apropierea colosului cu o înălţime de 3.763 de metri şi situat la 35 de km sud-vest de capitală.

Te-ar putea interesa și: Tragedie în Guatemala. Vulcanul Fuego a ucis cel puțin 25 de persoane. A fost declarată stare de calamitate

Cel puţin 25 de persoane au fost ucise şi alte 20 rănite duminică în Guatemala după ce vulcanul Fuego a erupt și a aruncat lavă şi cenuşă asupra unei zone extinse.

„Bilanţul de la ora 21:00 duminică (03:00 GMT luni) este de 25 de morţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Coordonării naţionale pentru gestionarea catastrofelor (Conred), David de Leon, pe grupul său Whatsapp din care fac parte şi jurnalişti.

Mii de persoane au fost evacuate.

Cu o înălţime de 3.763 de metri, Vulcanul Fuego (Vulcanul Foc, în spaniolă) se află la 35 de kilometri de capitală. Citește continuarea AICI.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top