Zeci de islamişti infiltraţi în armata germană. Ce a decis Berlinul

05.11.2016
Zeci de islamişti infiltraţi în armata germană. Ce a decis Berlinul

Armata germană se confruntă cu o criză uriaşă. Guvernul german schimbă regulile de recrutare a viitorilor militari din 2017 după ce a fost informat de parteneriatul strategic american, prin NATO, că 20 de islamişti ar fi infiltraţi în Bundeswehr, relatează Reuters.

Până astăzi, guvernul a investigat 60 de astfel de cazuri de infiltrări, mai scrie agenţia de ştiri. Legislativul de la Berlin ia în calcul elaborarea unei legi noi privind recrutarea soldaţilor cu scopul de a contracara mişcările de acest tip ale grupării Stat Islamic, scrie şi ziardul Bild.

Nemţii sunt îngrijoraţi de preluarea controlului armatei de forţe teroriste după ce în anul 2014 cea mai temută grupare jihadistă de pe pământ făcea un apel la toţi recruţii şi persoanele cu experienţă în armată să se alăture organizaţiei teroriste în schimbul unei sume imense de bani.

În vara acestui an, teroriştii au lovit de două ori Germania cu atacuri cu explozibili. Nu departe de săptămâna trecută, poliţia germană a arestat un sirian la Berlin acuzat că ar colabora sau că ar fi membru ISIS.

Luna trecută, un alt sirian care a ajuns în Germania odată cu valul de refugiaţi de la începutul anului a fost arestat sub suspiciunea că ar fi pregătit un atentat de amploare în capitala germană. Poliţiştii şi pirotehniştii au găsit mai multe materiale explozibile în apartamentul suspectului.

CITEŞTE ŞI: Cele trei atacuri de la New York, New Jersey şi din Minnesota reaprind teama de terorism

Germania se confruntă cu tot mai multe infracţiuni comise de refugiaţii sirieni şi afgani. Poliţia a alertat zilele trecute guvernul că de la începutul anului refugiaţii au comis peste 200.000 de infracţiuni printre care cele de viol, tâlhărie, vătămare corporală şi ucideri.