Connect with us

Știri

Franco Zeffirelli regizorul “Iisus din Nazareth” s-a stins din viață

Franco Zeffirelli cel care a realizat filmul “Iisus din Nazaret”, a murit astăzi.
Regizorul era considerat unul din cele mai mari nume din istoria cinematografiei.

Zeffirelli avea 96 de ani și a murit acasă.

Franco Zeffirelli despre filmul Iisus din Nazaret

„Multe se vor spune despre acest film, despre ceea ce semnifică ori vrea să demonstreze.

Dar adevărata lui menire nu este alta decât de a dărui lumii un strop de credință. Acestei lumi atât de zbuciumate a zilelor noastre!  

Abia de acum înainte, această operă în care am investit atât de mult și care m-a marcat profund, începe să-și trăiască propria viață”, scria Zeffireli în cartea sa, cu referire la celebrul film.

„Dată fiind credința mea profundă în faptul că în orice om, chiar și cel mai slab, cel mai de nimic, există ceva divin, lumina pe care Dumnezeu i-a insuflat-o, am reușit cu Powell performanța de a trezi și a scoate la iveală, din adâncul personalității sale, tot acel fond disponibil care să-i permită să exprime divinul.

Ochii, care sunt ferestrele sufletului, mai degrabă decât orice altă parte a corpului omenesc, au devenit la Powell două izvoare de lumină.

Vocea, care poate nu întâmplător, se numea în limba noastră vechie „vorbire” i-a căpătat rezonanțe misterioase și îndepărtate, ca și când ar fi transmis și ar fi captat mesaje din necunoscut”, mai spunea regizorul despre acel film.

Dumnezeu să-l ierte!

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top