Connect with us

Externe

10 august al Franței, mult mai agresiv și mai periculos. Acuzațiile președintelui Emmanuel Macron

Vestele galbene nu s-au potolit nici după ce Emmanuel Macron a amânat sau a renunțat de tot la anumite măsuri fiscale care deranjau pătura socială de mijloc.

Preşedintele Franţei Emmanuel Macron a denunţat o “violenţă extremă” care a ajuns să “atace Republica” în ″actul al VIII-lea″⁣ al ″⁣vestelor gabene″⁣ care a adunat 50.000 de persoane sâmbătă în Franţa. Protestul a fost marcat de violenţe.

În clipa de față nu se știe cine se află cu exactitate în spatele acestei mișcări, care pentru președintele Republicii Franceze nu miroase a bine.

Nu de alta, dar mișcarea nu mai are revendicări clare. Sâmbătă, 5 ianuarie, la Paris au fost noi proteste și au avut loc violențe între protestatari și forțele de ordine.

Unul dintre oamenii revoltați de politicile macroniene s-a repezit la un scutier cu pumnii și l-a lovit puternic, iar acest eveniment a fost sesizat de Macron care a ținut să precizeze că astfel de evenimente trebuie stopate.

Persoana care a lovit un jandarm este un cunoscut sportiv francez, fost campion de box în anii 2000, conform actual17.fr. Site-ul l-a identificat pe bătăuș ca fiind Cristophe Dettinger, în vârstă de 37 de ani.

″Încă o dată, violenţa extremă a ajuns să atace Republica – gardienii, reprezentanţii, simbolurile sale. Cei care comit aceste acte uită inima pactului nostru civic. Dreptatea va fi făcută. Toată lumea trebuie să se reunească pentru dezbatere şi dialog”, a scris preşedintele Republicii pe Twitter.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top