Connect with us
23 de oameni au murit din cauza gripei. Ce spune ministrul Sănătății

Știri

23 de oameni au murit din cauza gripei. Ce spune ministrul Sănătății

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 23, potrivit unei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Ultimele trei persoane care au murit din această cauză aveau condiţii medicale preexistente.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 43 ani, din judeţul Prahova, confirmată cu virus gripal tip A, cu antecedente vaccinale necunoscute; o altă femeie, de 76 ani, din Bucureşti, confirmată cu virus gripal tip A, nevaccinată antigripal; şi o femeie de 51 ani, din judeţul Gorj, confirmată cu virus gripal tip A, nevaccinată antigripal.

România este în pragul unei epidemii de gripă în prezent, a susţinut, vineri, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, adăugând că numărul cazurilor de gripă a depăşit, săptămâna trecută, numărul cazurilor estimate şi a fost declarată săptămână epidemică.

„Suntem în pragul unei epidemii de gripă, având în vedere că săptămâna trecută numărul cazurilor de gripă a depăşit numărul cazurilor estimate, săptămâna trecută a fost săptămâna epidemică.

Dacă trei săptămâni la rând ne confruntăm cu acest tip de săptămâni (epidemice – n.r.), atunci suntem în epidemie, dar, da, suntem în pragul unei epidemii în acest moment”, a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Ea a precizat că a cerut Direcţiilor de Sănătate Publică să centralizeze solicitările medicilor de familie pentru vaccin antigripal, însă nu are un total general în acest moment.

„Parţial, pot să vă spun că au fost Direcţii de Sănătate Publică care nu au mai solicitat doze de vaccin antigripal, dar au fost DSP-uri care au solicitat, e adevărat, un număr mic – între 300 şi 800 de doze”, a spus ministrul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top