Connect with us
5 motive pentru care poti sa ai stomacul umflat

Știri

5 motive pentru care poti sa ai stomacul umflat

Stomacul umflat ascunde o serie de probleme de sanatate si nu este neaparat un indicator al riscului de a deveni obez. Burtica aparea de la o serie de lucruri pe care le faci gresit ori de afectiuni pe care nu le iei deloc in calcul.

Cauzele umflarii stomacului sunt diverse. Iata-le pe 5 dintre cele mai frecvente:

1. Stresul cronic. Iti vine greu sa crezi sau nu, insa balonarea poate fi cauzata si de stres. Stresul pune in dificultate buna functionare a sistemului digestiv. Alimentele nu sunt digerate cum trebuie, iar alimentele acide pot crea probleme serioase. Cel mai indicat lucru este sa te inconjori de persoane care sa nu iti creeze stari negative. Nu iti mai faci griji excesive pentru anumite probleme, iar atunci cand te simti stresat, ar fi bine sa bei ceai pentru relaxare.

2. Mananci prea repede. Atunci cand iei masa, indiferent ca e vorba de o gustare in pauza de masa de la munca sau de micul dejun, trebuie sa mesteci bucati mici si lent. Nu te napusti asupra farfuriei pentru ca nu fuge niciunde. Mancatul in graba creeaza probleme de digestie, iar efectul imediat este balonarea.

3. Mananci prea multe paste fainoase. Pastele fainoase ingrasa, insa, in anumite cazuri, poate produce doar o simpla balonare. Consuma mai putine alimente care contin carbohidrati, precum painea sau macaroanele si alege fructele si legumele atunci cand ai pofta de ceva bun si satios.

4. Nu consumi fibre. Intre balonare si constipatie exista o legatura puternica si asta din cauza absentei fibrelor in stilul tau alimentar. Stai departe de painea alba sau incearca sa reduci consumul acestora. Opteaza pentru cereale integrale.

5. Nu te hidratezi suficient. Consumul excesiv de cafea sau alcool este nesanatos pentru sistemul digestiv. Poti sa faci burta daca esti deshidratat deoarece corpul tau, nemaiavand suficienta apa, va folosi lichidele prezente in tesuturile sale. Rezultatul acestei actiuni este umflarea burtii cu aer.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top