Connect with us
6 semne că riști să faci un infarct - Boala de care suferă Leo de la Strehaia

Știri

6 semne că riști să faci un infarct – Boala de care suferă Leo de la Strehaia

6 SEMNE CĂ RIȘTI SĂ FACI UN INFARCT:

1. Simți durere tot mai mare în spatele sternului. Durerea pe care pacientul o simte ca un cuțit înfipt în piept este cel mai râspândit simptom al producerii pe viitor a unui infarct. Acest tip de durere, conform medicilor cardiologi, apare atunci când persoana depune un efort prea mare.

Leo de la Strehaia a făcut preinfarct

2. Durere neobișnuită în gât. Pacientul simte o durere iradiantă până la nivelul maxilarului, în special când își așează capul pe pernă, înainte de culcare.

3. Îți vine să vomezi mereu. Problemele cu inima din cauza grăsimii din corp pot produce stări de greață serioase. În general, durerile de stomac sunt însoțite de înțepături puternice în piept, avertizează specialiștii.

4. Respiri greu. Pentru că inima ta nu mai poate pompa normal sângele care transportă oxigenul la creier, cel mai adesea apare senzația de disconfort mai ales în timpul somnului, pacienții fiind nevoiți să doarmă cu gura deschisă.

5. Nu ai somn. Stările de anxietate și tulburările de somn sunt frecvente în rândul persoanelor care riscă să facă infarct miocardic. Persoanele care au probleme cu inima sunt mereu extrem de stresate, stresul fiind de fapt cauza îmbolnăvirii treptate a arterelor.

6. Oboseală excesivă. Persoanele care riscă să facă infarct se simt obosite foarte repede. Orice efort mic înseamnă un efect devastator pentru pacienții cu inima slăbită.

Infarctul este una dintre cauzele mortalității în România, frecvent întâlnit în ultima vreme mai ales la minori. Profesorul universitar dr. Dragoș Vinereanu, prorector la UMF Carol Davila, avertizează că țara noastră se confruntă cu cele mai multe cazuri de infarct din Europa. Din cauza bolilor de inimă, românii mor în medie cu 15 ani mai devreme decât francezii.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top