Connect with us
Accident de tren: Cel puțin patru morți și 43 de răniți

Externe

Accident de tren: Cel puțin patru morți și 43 de răniți

Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa şi 43 au fost rănite, joi, la Ankara, în Turcia, în coliziunea dintre un tren de mare viteză şi un tren local, a anunţat guvernatorul Vasip Sahin, relatează Reuters.

Vasip Sahin a afirmat că trenul de mare viteză care circula spre provincia Konya (centru) a intrat într-o locomotivă care efectua inspecţii pe linii feroviare. Potrivit media, accidentul s-a produs în jurul orei locale 06:30 (03.30 GMT).

Tragedia a avut loc într-o gară de la periferia oraşului. Garnitura, care făcea legătura între capitala turcă şi oraşul Konya, a lovit o locomotivă care mergea singură pe aceeaşi linie.

Din cauza impactului, două dintre vagoanele trenului de mare viteză au intrat într-o pasarelă pietonală, iar altele au sărit de pe şine.

Locomotiva lovită nu trebuia să fie pe acea linie, a spus ministrul turc al Transporturilor, citat de presa locală. Turcia are peste 700 de kilometri de cale ferată de mare viteză.

Guvernatorul Vasip Sahin a declarat joi dimineaţă că în accident au fost implicate un tren de mare viteză şi o locomotivă care executa verificări ale şinelor de cale ferată. Primele informaţii relatau că în accident erau implicate două trenuri de mare viteză.

Echipele de salvare se află la faţa locului şi continuă căutările pentru posibile victime.

Citește și: Accident cumplit!17 persoane au murit în urma ciocnirii a două autobuze

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top