Connect with us
Adriana Săftoiu cere audierea Ecaterinei Andronescu la Comisia pentru Drepturile Omului

Politic

Adriana Săftoiu cere audierea Ecaterinei Andronescu la Comisia pentru Drepturile Omului

Adriana Săftoiu, membru al Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputaților, a anunțat că va cere audierea în comisie a Ecaterinei Andronescu, ministru al Educației, după ce aceasta a anunțat că elevii cu nevoi speciale ar trebui să aibă clase speciale.

„Andronescu. Ecaterina Andronescu. Vrea clase speciale pentru copiii cu cerinte educationale speciale. Este una dintre cele mai revoltătoare inițiative. Sunt zeci de ani de când in tările model in sistemul educațional efortul e pentru ca acesti copii să fie integrați în învățământul de masă, iar învățământul special să fie o excepție. În loc să găsescă soluții pentru ca acesti copii să aibă profesori de sprijin, integrați în învățământul de masă, Andronescu se scuză lamentabil si propune o măsură aberantă, nedreaptă, lipsită de orice responsabilitate față de acești copii”, scrie Adriana Săftoiu, pe Facebook.

„Doar pentru asta și merită o moțiune! Și apoi să speri că, odată plecată, nimănui nu îi va mai trece prin cap să o numească ministru al Educației. PS: Până la moțiune, voi cere marți, în Comisia pentru Drepturile Omului, audierea lui Andronescu. Prea grav ce vrea să facă”, a mai precizat parlamentarul.

Ecaterina Andronescu a declarat, pentru Digi 24, că elevii cu dificultăți de învățare se află acum integrați fie în școli speciale, fie în sistemul normal, dar fără profesori dedicați, motiv pentru care o variantă ar fi înființarea claselor separate pentru acești copii.

„Noi acum îi avem pe cei cu dificultăţi de învăţare, să îi numim aşa generic, împărţiţi în două categorii. Pe unii îi trimitem în şcolile speciale, iar alţii sunt în şcolile normale, integraţi în clasele normale. Acolo, din păcate, într-o foarte mică măsură reuşim să asigurăm profesori de sprijin pentru copiii integraţi în clasele normale şi atunci creăm dificultăţi la profesori. Şi mă gândeam dacă nu am putea să îi împărţim mai mulţi într-un loc şi să punem profesori de sprijin acolo. Adică aş vrea: ca şi lor, celor integraţi în şcolile de masă, să le putem asigura profesori de sprijin”, a declarat ministrul Educației, la Digi 24.

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

3 Comments

3 Comments

  1. iesean

    2019-02-17T20:37:31+02:00 at 20:37

    stela andreiescu degeaba traiesti pe pamant

  2. axinia carnaru

    2019-02-17T20:35:47+02:00 at 20:35

    Va rog sa nu abandonati ideea si sa luptati sa fie audiata d-na ministru ca ea da tonul si in tara este dezastru ce comportament au unele cadre didactice, copii si parintii . Ar trebui dascali care integreaza in clasele lor copii cu probleme speciale sa fie recompensati, merita acel salar de merit si celelalte recompense. Asi propune si un spor suplimentar la salar. In programa de invatamant ar trebui de la gradinita sa fie ore speciale elevi- parinti si sa fie instruiti cum sa se comporte cu un copil cu nevoi speciale, cum sa fie toleranti si cum sa ajute asa vor fi pregatiti pentru viata. Educatia la noi este zero in aceasta directie. Stela Andreescu esti un om mic iti doresc sa nu inchei viata fara sa ai pe cineva apropiat cu probleme de sanatate provocate de sistem si sa fii tratata dupa cum gandesti.

  3. stela andreiescu

    2019-02-17T19:01:58+02:00 at 19:01

    Adriana Saftoiu se pare ca ai devenit specialista in orice si in toate! Da, de copiii cu nevoi speciale trebuie sa te ocupi altfel si mai mult decat de ceilalti copii! Vrei ca si copiii super dotati sau cei cu o inteligenta normala sa fie adusi la nivelul celorlalti…? Cei cu handicap fizic, trebuie sa faca parte din clase normale, am avut si eu astfel de colegi, ceilalti cu handicap psihic, din pacate se nasc si astfel de copii, trebuie sa aiba parte de o atentie speciala! Cred ca nu ai alte proiecte sau nu te pricepi la nimic!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top