Connect with us
Aeroportul din Frankfurt, evacuat parţial ca urmare a unei operaţiuni a poliţiei

Știri

Aeroportul din Frankfurt, evacuat parţial ca urmare a unei operaţiuni a poliţiei

O parte a terminalului 1 al aeroportului internaţional din oraşul german Frankfurt (vest) a fost evacuată marţi ca urmare a unei operaţiuni a poliţiei germane, transmit Reuters şi dpa.

Activităţile de îmbarcare din terminalul 1 au fost oprite.

Cotidianul de mare tiraj Bild, care citează un purtător de cuvânt al poliţiei, a informat că o persoană neautorizată a trecut de zona de securitate şi se încearcă găsirea sa.

Explozie lângă aeroportul din Bologna

Consulatul General al României la Bologna urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de explozia produsă luni în apropierea aeroportului din localitatea italiană, iar în prezent nu există solicitări de asistenţă din partea unor cetăţeni români, se arată într-un răspuns al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), la solicitarea AGERPRES.

Oficiul consular a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate, arată sursa citată.

Până în prezent, arată MAE, autorităţile italiene nu au notificat oficiul consular cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul oficiului consular nu s-au înregistrat solicitări de asistenţă consulară.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatul General al României la Bologna: +39 051 5872120; +39 051;5872209, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +39 349 1178220, mai precizează MAE.

Consulatul General al României la Bologna monitorizează situaţia

Consulatul General al României la Bologna monitorizează situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune, arată ministerul român.

Un camion cisternă a explodat luni după-amiază pe şoseaua de centură din Bologna, oraş din nordul Italiei, provocând un incendiu uriaş, au anunţat pompierii italieni, citaţi de AFP.

Potrivit mass-media italiene, există numeroşi răniţi, dar numărul lor exact în acest moment nu se cunoaşte.

Explozia, ale cărei cauze nu sunt cunoscute pe moment, s-a produs în cartierul Borgo Panigale, în apropiere de aeroport.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top