Connect with us

Stil

Află ce SPF ți se potivește în fucție de piele!

Am auzit de multe ori din toate părțile că la plaja nu trebuie să plecăm sub nicio formă fără o cremă cu factor de protecție. Însă pielea diferă de la persoană la persoană, așa că este bine să știm și ce fel de cremă este potivită tenului nostru. Un bronz uniform și de lungă durată este posibil, numai dacă ținem cont de niște reguli.

Iată care este crema de protecție solară perfectă pentru tine în funcție de tipul pielii:

1. Tenul gras, acneic

Tenul gras are nevoie inainte de toate de o crema de protectie solara care sa nu contina uleiuri. De asemenea, aceasta trebuie sa aiba in compozitia sa dimeticona, o substanta care ajuta lotiunea solara sa nu aiba o textura lipicioasa. De asemenea, aceasta substanta trebuie sa fie si in compozitia lotiunii pe care o folosesti ca primer pentru machiaj, pentru ca aceasta ajuta pielea sa ramana uscata si neteda.

Astfel, daca ai tenul gras, predispus la acnee, ai nevoie de o crema cu protectie solara cu SPF 30.

Ce crema cu protectie solara ti se potriveste in functie de tipul de ten

2. Pielea uscata

Daca ai pielea uscata, evita sa folosesti spray-urile si gelurile de protectie solara. Acesta contin alcool si duc la o uscare si mai exagerata a pielii. De asemenea, fii atenta la lotiunile de protectie solara care contin oxid de zinc, deoarece acesta are proprietati astringente. Astfel, daca vrei sa ai o piele perfecta la plaja, alege cremele de protectie solara care contin acid hialuronic, glicolipide sau unt de shea.

In ceea ce priveste factorul de protectie, pentru tenul sensibil este recomandata o crema cu protectie SPF 50.

Citește și: Vremea vară 2018: unde va fi cea mai mare secetă și unde va ploua cel mai mult

3. Pielea sensibila

Pentru pielea sensbila, crema de protectie solara trebuie aleasa cu mare grija. Acesta nu trebuie sa contina parfum, sa fie hipoalergenica si sa aiba printre ingredientele sale oxidul de zinc si oxidul de titan. Asadar, mare atentie la etichetele lotiunilor solare. Cateva ingrediente te pot salva de arsuri grave sau de diverse afectiuni ale pielii. Este recomandat sa folosesti o crema cu SPF de cel putin 15 in fiecare zi, iar daca mergi la plaja foloseste una cu factor SPF 50.

Cremele de protectie solara – 5 ingrediente nocive de evitat

4. Toate tipurile de piele

Daca nu ai probleme cu pielea si tenul tau este normal, poti folosi orice crema de protectie solara, insa ai grija ca aceasta sa aiba factor de protectie de cel putin 30. Pentru fata si gat ar fi indicat sa folosesti insa o crema cu SPF 50, mai ales daca mergi la plaja. Potrivit ele.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top