Connect with us
Alba Iulia: Un militar a murit în timpul pregătirilor pentru parada de 1 Decembrie

Știri

Alba Iulia: Un militar a murit în timpul pregătirilor pentru parada de 1 Decembrie

Un militar şi-a pierdut viaţa, vineri, în gara din Alba Iulia, după ce s-a electrocutat în timpul descărcării unor vehicule militare pentru parada din 1 Decembrie.

Update: Plutonierul Alexandru Orosz avea 33 ani şi era tatăl unei fetiţe de 5 ani. Destinul tânărului militar s-a frânt brusc, în gara din Alba Iulia. Bărbatul a murit electrocutat în timpul descărcării unor tancuri pentru Parada de 1 Decembrie de la Alba Iulia.

„Rămas bun, camarade! Nu te vom uita niciodată!

Plutonierul Alexandru Orosz avea 33 ani din care 11 ani ca militar în Armata României. Era tatăl unei fetiţe de 5 ani. Militar veteran, Alexandru a executat o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan în 2012 alături de militarii Batalionului 300 Infanterie din Galaţi. Plutonierul Orosz era mecanic conductor pe Sistemul antiaerian GEPARD la Batalionului 3 Apărare Antiaeriană din Turda şi executa în această dimineaţă o misiune în cadrul detaşamentului destinat debarcării tehnicii militare în gara Alba Iulia pentru a participa la Ceremonia militară de 1 Decembrie.

Alexandru a fost electrocutat de la rețeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară. Colegii au apelat serviciul de urgenta 112, iar a fața locului s-a prezentat un echipaj al SMURD, care a constatat decesul. O comisie a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” va cerceta cauzele producerii accidentului, fiind anunțat deja Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj.

Militarii Armatei României își exprimă regretul pentru acest tragic accident și sunt alături de familia îndoliată. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, este mesajul transmis de MApN pe Facebook.

Ştire iniţială

Imaginile filmate de martorii oculari surprind momentul în care colegii militarului strigă disperaţi să fie oprit curentul.

Potrivit unui martor, când militarul a ieşit din tancul aflat în convoi pe linia de cale ferată, s-a produs un arc electric şi s-a auzit „o bubuitură”.

„A fost aruncat ca o păpuşă”, a spus acesta.

La faţa locului au ajuns echipajele SMURD, însă acestea nu au putut să facă nimic pentru salvarea militarului. Zona a fost securizată de către Poliţie, iar ancheta a fost preluată de către Parchetul Militar.

Convoiul cu vehicule militare urma să participe la parada de 1 Decembrie de la Alba Iulia.

Moartea militarului de Alba Iulia va fi investigată

O comisie a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” va cerceta cauzele producerii accidentului din gara Alba Iulia, după ce un militar din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa” din Turda şi-a pierdut viaţa, vineri dimineaţă, după ce a fost electrocutat, în timpul unei misiuni pe care o desfăşura la Alba Iulia, a anunţat, printr-un comunicat de presă, Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit sursei citate, militarul executa o misiune în cadrul detaşamentului destinat debarcării tehnicii militare în gara Alba Iulia ce urmează să participe la Ceremonia militară de 1 Decembrie şi a fost electrocutat de la reţeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară.

„Colegii au apelat serviciul de urgenţă 112, iar la faţa locului s-a prezentat un echipaj al SMURD, care a constatat decesul”, se precizează în comunicat.

O comisie a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” va cerceta cauzele producerii accidentului, fiind anunţat deja Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale, cea a Batalionului şi colegii militarului şi-a exprimat regretul pentru tragicul accident, arătând că sunt alături de familia îndoliată.

Citește și: A murit Simona Patraulea. Doliu în televiziunea românească

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top