Connect with us
Auchan blochează plățile cu cardul. În ce condiții nu mai poți plăti cumpărăturile cu cardul

Știri

Alertă alimentară: Clienții care au cumpărat acest tip de zahăr și acest tip de somon trebuie să-l returneze de indată

Clientii Auchan care au achiziționat Somon marca proprie Auchan sunt rugați să-l returneze de urgență în magazin. Vezi mai jos și zaharul care trebuie dus imediat în magazin.

Alertă alimentară

Un nou lot de file de somon afumat contaminat cu Listeria este retras de compania Auchan, care solicită celor care au cumpărat produsul să nu îl consume şi să îl returneze, urmând să îşi primească banii înapoi.

„În urmă unei reclamaţii, compania Auchan recheamă articolul următor: Pouce File de somon afumat 100g, cod EAN: 5949084000153, produs în 10.01.2019, exp 23.02.2019″, anunţă Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţă Alimentelor (ANSVSA), scrie adevarul.ro.

ANSVSA precizează că în urmă analizelor efectuate a fost detectată Listeria monocitogenes.

Listerioza este o infecție severă, provocată de consumul alimentelor contaminate cu bacteria Listeria monocytogenes. Deși oricine se poate infecta, în cazul anumitor persoane riscul este mai mare. Listerioza poate reprezenta un pericol mare pentru femeile însărcinate și pentru făt, provocând, în numeroase cazuri, nașterea prematură, avortul sau nașterea unui copil mort.

Persoanele cu un sistem imunitar slăbit au, de asemenea, un risc crescut de a face o formă severă a bolii. Printre aceste cazuri se numără persoanele care sufera de cancer sau SIDA, dar și bătrânii.

Bacteria listeria se transmite de obicei la oameni prin produse alimentare contaminate, lapte insuficient pasteurizat sau brânză (însă cel mai adesea germenele se găsește în carnea gătită insuficient și în produsele lactate). În unele cazuri germenul a fost transmis prin contact direct cu alte persoane infectate sau animale.

Mega Image a retras din magazinele sale unde exista conceptul Equilibrum punga de 750g zahar brut nerafinat sub brandul Solaris, produsul fiind suspectat ca ar contine corpuri straine. Alerta este valabila pentru loturile: 181221; 190103; 190107; 190108; 190111; 190118; 190122, scrie publicaţia BRAND PRIVAT.

Mega Image solicita clientilor sa NU consume produsele cu loturile sus mentionate si roaga sa le returneze la punctul de vanzare din care s-a achizitionat produsul. Este necesara prezentarea bonului fiscal.

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top