Connect with us
Alertă cu bombă la Bruxelles. Ce s-a întâmplat în capitala Belgiei

Externe

Alertă cu bombă la Bruxelles. Ce s-a întâmplat în capitala Belgiei

A fost alertă cu bombă la Bruxelles vineri, 1 iunie, după ce un apel anonim a anunțat că o bombă a fost plsată la palatul de justiție din capitala Belgiei.

Palatul de justiție din Bruxelles, situat în Place Poelaert, a fost evacuat vineri dimineață la ora locală 08.30 (09.30 ora României) după ce poliția a primit un telefon în care au fost avertizați că înăuntru se află o bombă.

Accesul în instituție este închis, iar deținuții care erau în celule și urmau să fie judecați în cursul zilei de azi au fost de asemenea evacuați.

În cele din urmă, s-a dovedit a fi vorba despre o alertă falsă.

Această amenințare cu bombă vine la scurt timp de la atacul de natură teroristă de la Liege, în urma căruia doi polițiști au fost uciși.

Un atac armat a avut loc în Belgia, în orașul Liege, unde un individ a ucis doi agenți de poliție.

Un bărbat care a împuşcat mortal marţi doi ofiţeri de poliţie în centrul oraşului Liege din estul Belgiei a fost „neutralizat” de agenţi, după ce a luat ostatică o femeie, au anunţat media şi parchetul din Belgia, citate de Reuters şi AFP.

Poliția din Liège a confirmat că bărbatul care a deschis focul, marți dimineață pe bulevardul Avroy din Liège, a fost împușcat mortal.

După ce a tras asupra polițiștilor, atacatorul a luat prizonieră o femeie care lucra ca îngrijitoare în Liceul Leonie de Waha, și a dus-o la etajul șase al clădirii.

Martorii spun că individul ar fi strigat Allah Akbar! (Allah e mare -n.r.) înainte de a deschide focul asupra polițiștilor.

Citește și: Primele imagini cu atacatorul din Belgia. Cine este și ce spun martorii

1 Comment

1 Comment

  1. Tatiana Schauer

    2018-06-02T11:31:50+03:00 at 11:31

    Vă rog să mă dezabonați!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top