Connect with us
Alertă meteo! Cod galben de ninsori până mâine seară

Vremea

Alertă meteo! Cod galben de ninsori până mâine seară

Se schimbă vremea din nou! Meteorologii au emis cod galben de ninsori în mai multe județe, care este valabil din această seară și va dura aproximativ 24 de ore.

Alertă meteo! Cod galben de ninsori până mâine seară

ANM a emis astăzi o alertă meteo de vremă severă de vânt și ninsori, valabilă în intervalul 28 ianuarie, ora 20:00 – 29 ianuarie, ora 18:00. Este cod gaebn în mai multe județe din centrul, nordul și vestul țării. În București își vor face apariția ploile, conform unei prognoze speciale pentru Capitală.

În intervalul menționat, la munte treptat vor predomina ninsorile, iar vântul va prezenta intensificări, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității. Cantitățile de precipitații vor depăși local 15…20 l/mp, iar în Munții Apuseni,în grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, peste 25 l/mp, astfel încât se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, potrivit stirileprotv.ro.

Precipitații, în general moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, vor fi și în Maramureș și în nord-estul Transilvaniei. Izolat vor fi depuneri de polei. Temporar vântul va avea intensificări și în restul teritoriului, cu rafale de 50…60 km/h.

În Capitală apar ploi slabe și intensificări ale vântului

Tempraturile se păstrează ridicate față de normele climatologice ale acestei perioade. Prognoză specială pentru Capitală va fi în vigoare de marți, ora 20.00, până miercuri la ora 18.00.

În noaptea de marți spre miercuri, cerul se va înnora treptat. Ploile pot apărea spre dimineață, iar vântul va sufla slab până la moderat. Minimele se vor încadra între 1 și 3 grade.

În prima parte a zilei de miercuri, cerul va fi noros. Va ploua slab, apoi se va degaja treptat, dar vântul se va intensifica cu viteze la rafală până în jurul a 45…50 km/h. Maximele se vor situa între 7 și 9 grade, având o valoare mai mare decât ar trebui în această perioadă.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top