Connect with us
Tarom prima aterizare pe noul aeroport la Istanbul. Orarul rămâne neschimbat

Știri

EXCLUSIV. Cursa Tarom spre Tel Aviv avea la bord un pasager spre o altă destinație. Nu e amenințare cu bombă

Cursa ROT151 OTP-TLV va suferi o întârziere din cauza unei erori de îmbarcare pentru un pasager
Cursa ROT151 cu destinația Tel Aviv va fi întârziată pe motivul unei erori de îmbarcare, urmată de debarcarea pasagerilor și verificări suplimentare de securitate.
Din cauza unei erori din sistemul de check-in, un pasager al altei companii aeriene s-a îmbarcat la bordul cursei ROT151. Eroarea a fost depistată înaintea de începerea zborului, pasagerul în cauză fiind debarcat.
Cu respectarea normelor și procedurilor în vigoare, comandantul aeronavei a dispus un control de securitate ca urmare a erorii sesizate. Verificările presupun inclusiv debarcarea tuturor pasagerilor.
Nu există nici indicator care să releve factori de risc în acest moment. Verificările sunt regulamentare și reglementate.
Ne cerem scuze pentru întârziere și vă asigurăm că prioritatea companiei TAROM rămâne securitatea și siguranța pasagerilor și echipajelor noastre.

Cursa TAROM RO151 avea un pasager la bord care avea bilet spre o altă destinație. Pasagerul s-ar fi urcat în autobuzul greșit. Insoțitorii de zbor au sesizat problema și au anunțat căpitanul, care a decis debarcarea bagajelor si a pasagerilor.

Știrea inițială

Amenințare cu bombă pe Aeroportul Otopeni dupa ce cursa Tarom RO151 a fost indentificată că ar avea la bord un pasager cu un bilet fals și bagaj suspect.

Avionul a fost evacuat, la fel și bagajele din acesta.

Reacția Otopeni

Va informez oficial ca traficul pe aeroportul Henri Coanda se desfasoara normal, fara niciun fel de probleme.

In ceea ce priveste decizia pilotului unei companii aeriene de a debarca pasagerii unei curse, va rog sa contactati compania.

Știre în curs de actualizare.

Un avion a aterizat de urgență pe aeroportul Otopeni din cauza unei alerte cu bombă

O aeronavă Wizz Air a aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni, după o alertă cu bombă la bord.

Avionul efectua un zbor pe ruta Kutaisi (Georgia) – Varșovia (Polonia). Conform unor surse de la aeroportul Otopeni, avionul a aterizat la ora 16.20 și a fost parcat pe o poziție izolată.

Update: Reprezentanţii Aeroportului Otopeni au precizat că s-au încheiat verificările. Agenţii antitero şi pirotehniştii nu au găsit nimic suspect nici la aeronavă, nici la bagajele pasagerilor, deci a fost vorba de o alarma falsa.

Stire initiala

Cei 173 de pasageri de la bord au fost debarcați la 16.25.

Autoritățile efectuează proceduri de verificare la bordul aeronavei.

„Procedurile specifice sunt în curs. Pasagerii au fost debarcaţi şi aduşi în zona de îmbarcare a terminalului. Se acţionează în continuare pe procedura specifică pentru astfel de situaţii (procedura e clasificată)”, a precizat CNAB.

Ameninţarea cu bombă a fost anunţată telefonic la aeroportul Kutaisi, Georgia, de o femeie.

O echipă pirotehnică a Serviciului Român de Informaţii urmează să scaneze aeronava care a aterizat de urgenţă, joi, la Aeroportul Otopeni, din cauza unei ameninţări cu bombă, informează Serviciul.

Conform SRI, a fost instituită celula de criză la nivelul aeroportului.

„SRI este prezent cu echipa pirotehnică, care urmează să scaneze bagajele şi aeronava. S-a intrat pe procedura standard în astfel de situaţii, procedură gestionată de conducerea aeroportului”, precizează instituţia.

Cursa nu are destinaţia România, menţionează SRI, şi a aterizat de urgenţă la Otopeni. „S-a intrat pe procedura de urgenţă a aeroportului. Pasagerii au fost evacuaţi”, mai arată SRI.

Vom reveni cu detalii, pe măsură ce acestea vor fi disponibile.

Citește și: TAROM a concediat un mecanic care a venit beat la muncă

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top