Connect with us
Andreea Cosma, condamnată la închisoare cu executare

Știri

Andreea Cosma, condamnată la închisoare cu executare

Deputatul PSD Andreea Cosma, fiica fostului preşedinte al CJ Prahova Mircea Cosma, a fost condamnată, marţi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 4 închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu.

Condamnarea vine într-un dosar privind vânzarea la preţuri subevaluate a unor terenuri ale cazărmii ”Ciuperceasca”, intrată în activul Parcului Industrial Plopeni în urma unui schimb de terenuri cu MApN.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Andreea Cosma a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru complicitate la abuz în serviciu, într-un dosar în care este acuzată că acceptat să autentifice contractele de vânzare cumpărare prin care SC Plopeni Industrial Parc SA a înstrăinat mai multe imobile ce făceau parte din activul „Ciuperceasca”, potrivit unui comunicat DNA.

In acelasi dosar au fost condamnati fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Anghel Florin Serghei, si fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al S.C. Plopeni Industrial Parc S.A, împuternicit cu atribuţii de director general, Dănuţ Marcel Cornea, la cate 4 ani de detentie. Potrivit procurorilor, prejudiciul total produs în dauna SC Plopeni Industrial Parc SA este de aproape 18,7 milioane lei.

De ce a fost acuzată Andreea Cosma

Florin Anghel este acuzat că în calitate de şef al CJ Prahova l-a împuternicit pe Dănuţ Cornea, fost director al Parcului Industrial Plopeni, deţinut de CJ Prahova, să înstrăineze terenuri dintr-o fostă unitate militară cu o suprafaţă de peste 40 de hectare, care a intrat în activul parcului în urma unui schimb de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit DNA, bunurile au fost vândute fără să fi fost evaluate, fără desfăşurarea unei licitaţii publice, iar directorul parcului a semnat actele aferente tranzacţiilor fără să fie împuternicit de Adunarea Generală a Acţionarilor mandatată special de Consiliul Judeţean Prahova,

Fără viza de control financiar preventiv propriu, sustrăgând operaţiunea economică de la controlul de legalitate şi regularitate şi în baza unei procuri emise cu depăşirea competenţelor şi cu încălcarea dispoziţiilor legale.

Anchetatorii au stabilit că în urma încheierii celor nouă contracte de vânzare-cumpărare, în perioada 11 iunie 2008 – 4 iulie 2008, s-a creat un prejudiciu de 17.603.853,34 lei, reprezentând diferenţa între valoarea de preluare a bunurilor vândute şi preţul vânzării.

Procurorii au stabilit, pe parcursul anchetei, că în derularea acestor tranzacţii cei doi au fost ajutaţi de către notarul Andreea Cosma, actual deputat PSD.

Conform anchetatorilor, Andreea Cosma, în calitate de notar, „a acceptat să autentifice contractele de vânzare cumpărare prin care S.C. Plopeni Industrial Parc S.A., a înstrăinat mai multe imobile ce făceau parte din activul «Ciuperceasca», fără respectarea dispoziţiilor legale în vigoare privind achiziţiile publice şi fără a se ţine seama nici măcar de valorile minimale ce trebuiau a fi avute în vedere potrivit studiului de evaluare

«Valori de piaţă-etalon minim informativ» practicat de Camera Notarilor Publici Prahova la data încheierii contractelor de vânzare-cumpărare, respectiv la nivelul anului 2008”.

Citește și: Fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, condamnat la 6 ani de închisoare

1 Comment

1 Comment

  1. ADRIAN

    2018-12-06T12:42:48+02:00 at 12:42

    Niste procurori handicapati mintal si neprofesionisti.Daca isi faceau treaba asa cum trebuia si mai si stiau meserie,astia 3-Cozma,100 de ani de puscarie trebuiau sa ia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top