Connect with us
ANM a emis cod galben și informare de precipitații mixte! Zonele afectate

Știri

ANM a emis cod galben și informare de precipitații mixte! Zonele afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenţionare Cod galben de ninsori şi viscol pentru patru judeţe din Transilvania, respectiv o informare de precipitaţii mixte, vânt şi polei în restul ţării, ambele valabile de sâmbătă dimineaţa.

Conform prognozei, în intervalul 22 decembrie, ora 5:00 – 23 decembrie, ora 18:00, în zona montană a judeţelor Satu-Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Cluj, mai ales la altitudini de peste 1.500 de metri, temporar va ninge, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h.

De asemenea, ninsoarea va fi viscolită şi vizibilitatea va scădea semnificativ.

În acelaşi timp, tot de sâmbătă dimineaţa şi până duminică la ora 18:00, la munte, la altitudini îndeosebi sub 1.500 de metri, vor fi precipitaţii mixte în general moderate cantitativ ce vor favoriza depunerile de polei, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale, în general, de 50 – 55 km/h.

Totodată, în zonele joase de relief din jumătatea de nord a ţării, temporar se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie ce vor favoriza formarea poleiului.

ANM precizează că, în cursul nopţii de duminică spre luni (23/24 decembrie) şi pe parcursul zilei de luni (24 decembrie) vor fi precipitaţii în toate regiunile, mai însemnate cantitativ în zonele de munte unde vor predomina ninsorile.

Citește și: Vremea de Crăciun 2018. Cum va fi pe 25 și 26 decembrie

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top