Connect with us
ANM: O masă de aer polar intră în România. Ce se întâmplă cu vremea la final de săptămână

Vremea

ANM: O masă de aer polar intră în România. Ce se întâmplă cu vremea la final de săptămână

Vremea va fi mai caldă decât de obicei pentru această perioadă, iar temperaturile ajung chiar și la 30 de grade. Din weekend, lucrurile se schimbă.

Meteorologii ANM spun că începând de sâmbătă, o masă de aer rece, de origine polară, se va instala peste România.

„Cel puțin până în prima zi de weekend, până sâmbătă, vremea va fi în general frumoasă și caldă, chiar deosebit de caldă în partea de vest, de nord-vest, de nord, și în centrul țării, acolo unde temperaturile maxime vor urca până la valorile de 29 – 30 de grade Celsius.

Vorbim de o vreme călduroasă, de vară. O vreme normală pentru această perioadă va fi doar în zona Litoralului, unde maximele vor urca la cel mult 23 – 24 de grade”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Alina Șerban, meteorolog în cadrul Admnistrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Masa de aer rece începe să pătrundă pe teritoriul țării începând de sâmbătă după-amiază, mai întâi în partea de nord-vest.

Treptat, va ajune în Crișana, Maramureș, Transilvania și partea de nord a Moldovei. Zonele sudice vor fi, însă, ferite de această masă de aer polar.

ANM: Cu cât vor scădea temperaturile

„În aceste zone, temperaturile vor marca o scădere de la 29 la 22 de grade. Acest front va fi însoțit și de ploi, sub formă de averse. În schimb, în partea de sud, sud-est, vremea se va menține sâmbătă deosebit de caldă, adică maximele vor urca până la 30 de grade, iar pe litoral vor fi 24-25 de grade.

Semnalele ar fi că de duminică, masa de aer rece, de origine polară, va determina o scădere în majoritatea regiunilor, iar maximele vor ajunge la 18 – 20 de grade. Este foarte probabil ca masa de aer rece să nu pătrundă foarte mult și în sudul țării”, mai explică Alina Șerban.

Potrivit meteorologului, masa de aer rece va persista până la jumătatea săptămânii viitoare, iar de miercurea viitoare „sunt mai multe scenarii și e posibil să mai apară o masă e aer cald, o masă tropicală”.

Citește și: Vremea în perioada 17 – 30 septembrie. Ploile revin în forță

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top