Connect with us
ANM Cod Galben in 30 de judete ploi si vijelii torentiale

Vremea

ANM Vremea – Cod Galben de Vijelii și ploi torențiale în 30 de județe

ANM anunță că VREMEA se schimbă din nou. Administrația Națională de Meteorologie emite un cod galben de ploi și vijelii pentru 30 de județe, valabil până joi. Tot ANM a anunțat astăzi ca prelugește informarea de vreme rea până marți. Ne putem confrunța cu schimbări bruște de vreme, de la la o clipă la alta, având în vedere frontul atmosferic care străbate țara noastră.

ACTUALIZARE, ANM a emis o avertizare specială pentru București: Vremea în București! ANM a emis o prognoză specială pentru capitală! Ploi și vijelii

ANM VREMEA 29-31 mai 2019

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de vijelii şi averse torenţiale, valabilă până joi dimineaţa în 30 de judeţe din nordul, centrul şi vestul ţării.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 29 mai, ora 13:00 – 30 mai, ora 6:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, vestul şi nordul Olteniei şi al Moldovei, precum şi în nordul Munteniei. Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii şi averse torenţiale. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 40 -50 l/mp.

VREME rea până marți

De asemenea, meteorologii au prelungit marţi, până pe data de 1 iunie, informarea de vreme rea valabilă la nivelul întregii ţări.

Potrivit sursei citate, în intervalul 28 mai, ora 11:00 – 1 iunie, ora 10:00, instabilitate atmosferică se va accentua în toată ţară, îndeosebi în regiunile vestice, sud-vestice, nordice şi centrale, precum şi în zonele de deal şi de munte, apoi cu precădere în sudul, centrul, estul şi nordul teritoriului. Se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie şi izolat grindina.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15 – 25 l/mp, iar pe arii restrânse 35 – 50 l/mp.

ANM menţionează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza atenţionarea şi informarea emise marţi.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top