Connect with us
ANM VREMEA. Prognoză specială pentru Capitală: Ploi torenţiale și vijelii până marţi dimineaţa

Vremea

ANM VREMEA. Prognoză specială pentru Capitală: Ploi torenţiale și vijelii până marţi dimineaţa

Meteorologii au actualizat, sâmbătă, prognoza pentru Bucureşti, avertizând că în următoarele zile se vor semnala ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină, temperaturile maxime situându-se între 24 şi 28 de grade Celsius.

Administrația Națională de Meteorologie avertizează că sâmbătă, probabilitatea pentru înnorări accentuate, averse și descărcări electrice va fi în creștere începând din orele amiezii. Este posibil să se
înregistreze cantități de apă de 3…7 l/mp și izolat 10 l/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 15-16 grade Celsius.

Duminică, după-amiaza și noaptea, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și, posibil, grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 15-17 grade Celsius.

Luni, instabilitatea atmosferică se va menține accentuată și se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 15-16 grade Celsius.

Cod roșu de inundații în județele Prahova și Ialomița

Hidrologii au emis, sâmbătă, o nouă atenționare cod roșu de inundații pe râul Cricovul Sărat, care străbate județele Ialomița și Prahova. Avertizarea este valabilă până la ora 15.00.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gopodărire a Apelor (INHGA), din cauza precipitațiilor înregistrate şi propagării, se vor produce în continuare creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe cursul mijlociu şi inferior al râului Cricovul Sărat, județele Prahova şi Ialomiţa.

Avertizarea este valabilă până la ora 15.00.

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, pompierii au monitorizat zonele inundabile și cele afectate, respectiv Lapoș și Sângeru, verificând creșterea debitelor pe Cricovul Sărat și afluenții săi.

Șase echipe mixte au verificat dacă mai sunt persoane în locuințele aflate în zona inundată din comuna Sângeru. În aceeași localitate, un copil de 5 ani a fost salvat, după ce a fost surprins pe o insuliță formată între malurile Cricovului Sărat.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top