Connect with us
Antena 1 renunță la X Factor - după 7 ani

TV

UPDATE Antena 1 infirmă zvonurile despre X FACTOR, emisiunea se va produce în continuare

UPDATE- Antena 1 postează un mesaj oficial după ce pe site-ul Pagina de Media a apărut înformația că X  Factor nu se va mai produce.

In urma informaţiilor apărute în data de 28.02.2019 pe site-ul paginademedia.ro cu privire la licenţa X Factor, precum si la difuzarea unui nou sezon al show-ului, informaţii preluate ulterior în spaţiul public, Antena Group doreste să facă următoarele precizări:

Antena Group deţine în continuare licenţa pentru formatul X Factor si va continua producerea acestui show de divertisment

X Factor, unul din cele mai celebre show-uri de voce din România, nu se va mai face conform unui anunt oficial Antena 1, citat de Pagina de Media.

Dupa 7 ani Antena 1 decis să nu mai prelungească licența pentru show-ul care lansat mulți artiști în România, precum Bella Santiago.

Postul de televiziune nu a semnat un nou contract de licență pentru program.

Paginademedia.ro trece în revistă istoria tumultoasă a emisiunii. O istorie în care și-a căutat permanent locul în grilă, varianta cea mai bună de juriu, dar și de prezentatori, în încercarea de a învinge Vocea României de pe Pro TV.

În jumătate din sezoane, a fost pus chiar la bătaie directă cu Vocea de pe Pro TV. De fiecare dată, X-Factor era depășită de Pro TV. De multe ori, de filme difuzate și reluate: numai Curierul Jason Statham i-a bătut de câteva ori.

UPDATE. Postul Antena 1 a precizat pentru Paginademedia.ro că deține în continuare contractul pentru show, dar că nu se poate spune dacă emisiunea va mai continua cu un nou sezon în acest an. Din informațiile Paginademedia.ro, X-Factor nu va avea un nou sezon.

Înainte de istoria agitată a emisiunii, câteva date: 

  • Juriul s-a schimbat de patru ori de la lansare până în ultimul sezon.
  • A avut nouă jurați: Paula Seling, Adrian Sână, Mihai Morar, Dan Bittman, Cheloo, Delia, Ștefan Bănică, Horia Brenciu și Carla’s Dreams.
  • Delia a fost cel mai longeviv jurat, mai exact șapte sezoane din opt.
  • Show-ul a avut două perechi de prezentatori: Răzvan și Dani – șapte sezoane; Mihai Bendeac și Vlad Drăgulin – un sezon.
  • Din opt sezoane de X Factor, doar patru și jumătate au fost în competiție directă cu Vocea României. Prima confruntare directă a fost în toamna lui 2014. A continuat în 2015, 2016 și 2017. În 2018, emisiunea s-a mutat duminica, apoi marțea și, în final, s-a întors vinerea, la bătaie cu Vocea României.
  • S-a mutat în tot felul de zile, însă fără mare rezultat în audiențe. A fost sâmbăta, duminica, vinerea (cele mai multe sezoane) și chiar marțea, scrie Pagina de Media.

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in TV

To Top