Connect with us
Anunț de la Viorica Dăncliă! Ce se întâmplă cu salariile bugetarilor

Politic

Anunț de la Viorica Dăncliă! Ce se întâmplă cu salariile bugetarilor

Viorica Dăncliă, premierul României a anunțat ce se va întâmpla cu salariile bugetarilor, după criza declanşată de preşedintele Klaus Iohannis.

Viorica Dăncilă a declarat, joi 12 septembrie, că va debloca salariile bugetarilor care muncesc în cadrul ministerelor Mediului, Energiei şi pentru Relaţia cu Parlamentul, precum şi din instituţiile subordonate. Premierul va face această shimbare printr-o ordonanţă de urgenţă care va completa Codul administrativ.

Citește și: Alertă meteo! Un val de aer rece pune stăpânire pe țară

„Am convocat o şedinţă extraordinară de Guvern pentru a adopta soluţii urgente necesare în câteva cazuri care nu suportă amânare. În primul rând, vom debloca plata salariilor angajaţilor din ministerele Mediului, Energiei şi Relaţia cu Parlamentul, precum şi din instituţiile subordonate.

Anunț de la Viorica Danclia! Ce se intampla cu salariile bugetarilor

Anunț de la Viorica Danclia! Ce se intampla cu salariile bugetarilor

Resping ferm abordarea domnului preşedinte Iohannis, având în vedere că oamenii sunt cei care au de suferit din cauza jocului electoral. Cetăţenii ne-au acordat votul pentru a lua măsuri şi a găsi soluţii la problemele lor şi nu pentru a asista la tactici de campanie fundamentate pe interese politice. Guvernul îşi va continua cu aceeaşi determinare activitatea, nu avem timp de pierdut cu polemici politice.

Citește și: Legea pensiilor se modifică! Ce se întâmplă cu pensia de urmaș

Concret, completăm printr-o ordonanţă de urgenţă Codul administrativ în sensul consolidării atribuţiilor secretarului general al ministerului, înaltul funcţionar public, care are rolul de a asigura continuitatea activităţii instituţiei. Secretarul general al ministerului va fi ordonator principal de credite în situaţia vacanţei funcţiei de ministru sau în cazul în care ministrul se află în imposibilitatea absolută a exercitării atribuţiilor”, a declarat Viorica Dăncilă, în ședința de Guvern.

Citește și: Care este starea lui Cătălin Botezatu în acest moment – ”Nu a mai mâncat de 4 zile”

Premierul României a mai solicitat secretarilor generali din cele trei ministere să se ocupe cu prioritate de salariile bugetarilor pe care îi au în subordine, pentru că nu este corect ca angajații să aibă de suferit.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top