Connect with us
Anunț de ultimă oră: Bucureștiul ar putea rămâne fără apă caldă

Știri

Anunț de ultimă oră: Bucureștiul ar putea rămâne fără apă caldă

Elcen a făcut un anunț de ultimă oră, conform căruia Bucureștiul ar putea rămâne fără apă caldă în curând. SIERRA QUADRANT, administratorul judiciar al ELCEN, va convoca Comitetul Creditorilor ELCEN. Comitetul ar trebui să decidă dacă ELCEN va sista livrarea agentului termic către RADET București. Motivul sunt creanţele curente neîncasate de ELCEN care au ajuns la valoarea de 217,5 milioane lei.

Anunț de ultimă oră: Bucureștiul ar putea rămâne fără apă caldă.

Primăria Municipiul București nu a plătit până la această oră subvențiile către RADET, iar creanțele către ELCEN au ajuns la suma de 217,5 milioane de lei. Din aceștia 110,3 milioane au scadența de 90 de zile depășită.  Reprezentanții ELCEN au făcut declarații cu privire la această problemă.

Citește și: Curs valutar 4 septembrie 2019. La cât au ajuns azi EURO și DOLARUL

Anunt de ultima ora: Bucurestiul ar putea ramane fara apa calda

Anunt de ultima ora: Bucurestiul ar putea ramane fara apa calda

“Oprirea apei calde în Capitală este o măsură extremă, pe care am încercat să o evităm în permanență. Am livrat agentul termic către RADET, deși ELCEN nu era plătită, sperând la nesfârșit că doamna primar Gabriela Firea va înțelege la un moment că responsabilitatea ei numărul unu o reprezintă calitatea vieții cetățenilor.

Citește și: Polițiști amenințați de un consilier de la Camera Deputaților: „Nu vrei sa ai conflict cu mine”

Se pare că am fost niște naivi! Pentru ei, cetățeanul este o noțiune abstractă. Concrete sunt doar donațiile pentru biserici, reclamele plătite din bani publici la TV pentru niște companii de stat care toacă sute de milioane de lei lunar, excursiile pentru pensionari și alte astfel de acțiuni.

Citește și: Toți locatarii de bloc vor trebui să respecte un nou regulament. Intră în vigoare din septembrie 2019

După ce au distrus și falimentat RADET, ELCEN a devenit noua lor țintă. Este imposibil pentru o companie aflată deja în insolvență să presteze servicii pe gratis, acumulând datorii la rândul ei către furnizori și privând creditorii de șansa recuperării creanțelor. De aceea, probabilitatea ca ELCEN să oprească livrarea apei calde în maximum o lună este destul de mare.”, a declarat Ovidiu Neacșu, partener fondator SIERRA QUADRANT, administratorul judiciar al ELCEN.

În condițiile de față ELCEN ar putea intra intra rapid în incapacitate de plată a salariilor angajașilor, a materiei prime și a materialelor necesare. Totodată, bucureștenii ar putea rămâne foarte curând fără apă caldă.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top