Connect with us
Aproximativ 40 de kilograme de sturion - confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni

Știri

Aproximativ 40 de kilograme de sturion – confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni

Prinși în fapt! Aproximativ 40 kg de sturion, deţinute fără documente legale, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră tulceni într-o ambarcaţiune în care se aflau trei cetăţeni români, informează un comunicat al Gărzii de Coastă transmis duminică AGERPRES.

Potrivit sursei citate, autorităţile au găsit în ambarcaţiune aproximativ 58 kilograme de peşte de diferite specii, deţinut fără documente legale.

„În data de 14 iulie, în jurul orei 21,00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Chilia au efectuat un control asupra a trei persoane aflate într-o ambarcaţiune, care naviga pe braţul Chilia, judeţul Tulcea.

Astfel, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei trei sunt cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 40 şi 48 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea”, arată sursa citată.

De asemenea, poliţiştii de frontieră au descoperit în ambarcaţiune plase de pescuit având în ele captura de peşte ce conţinea cantitatea de 40 kg specia cegă şi 18 kg plătică, în stare proaspătă, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente legale.

Cantitatea de sturion a fost redată mediului natural în prezenţa reprezentanţilor Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi cantitatea de 18 kg plătică urmează a fi predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuitul, deţinerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturaţi pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum şi a produselor şi subproduselor obţinute din aceştia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare, mai arată sursa citată

 Peste 500 de dosare penale şi 900 de amenzi pentru nereguli silvice în luna iunie

Poliţiştii au întocmit în luna iunie 535 de dosare penale şi au aplicat 900 de amenzi pentru nereguli silvice, în cadrul mai multor acţiuni şi controale efectuate în fondul forestier şi în locuri de depozitare sau comercializare a materialului lemnos, informează un comunicat transmis duminică de IGPR.

În urma acestor acţiuni şi controale organizate de poliţiştii din cadrul Direcţiei de Ordine Publică a Poliţiei Române, au fost confiscaţi peste 4.000 de metri cubi de lemn, în valoare totală de peste 1.250.000 de lei, pentru care obiectivele verificate nu aveau documente legale.

Potrivit sursei citate, poliţiştii, împreună cu specialişti silvici din cadrul gărzilor forestiere au efectuat 3.904 controale la societăţi comerciale, pentru verificarea modului în care acestea respectă normele referitoare la exploatarea, transportul, depozitarea şi comercializarea materialelor lemnoase.

Citește și: Constanţa: Poliţia de Frontieră a luat măsuri suplimentare pe perioada vacanţei de vară

„Au fost verificate 957 de obiective, printre care: 145 de exploatări forestiere, 68 de instalaţii de debitat, 110 depozite, 188 de târguri, pieţe şi oboare, 29 de ocoale silvice, precum şi alte 417 obiective.

În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 900 de sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare totală de peste 1.625.000 de lei şi a fost dispusă măsura complementară de confiscare a aproape 4.165 m.c. de materiale lemnoase, în valoare totală de peste 1.250.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au întocmit 535 de dosare penale în urma constatării de infracţiuni silvice”, detaliază comunicatul menţionat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top