Connect with us
Arsene Wenger pleacă de la Arsenal după 22 de ani. Cine e favorit să-i ia locul

Știri

Arsene Wenger pleacă de la Arsenal după 22 de ani. Cine e favorit să-i ia locul

După 22 de ani petrecuți în funcția de manager al lui Arsenal Londra, Arsene Wenger se va retrage la finalul acestui sezon de pe banca tehnică a tunarilor.

„După o analiză atentă și după ce am discutat cu cei din club, am luat decizia că este momentul oportun să mă retrag la finalul acestui sezon. Mă simt recunoscător că am avut onoarea să servesc acest club pentru atâția ani memorabili.

 Am condus clubul cu angajament și integritate. Vreau să le mulțumesc jucătorilor, conducerii, celor din staff și fanilor care fac acest club atât de special”, este comunicatul emis de Arsene Wenger.

Managerul francez i-a îndemnat pe fani să rămână alături de echipă pentru a ajuta clubul să termine cât mai sus.

Presa engleză scria, joi, că fostul internaţional francez Patrick Vieira este favorit să preia Arsenal Londra, în cazul în care Arsene Wenger va părăsi gruparea britanică. Vieira a mai fost manager la echipa de tineret a celor de la Manchester City, iar din 2016 antrenează echipa New York City FC.

În vârstă de 41 de ani, Vieira este unul dintre cei mai apreciați fotbaliști care au trecut prin curtea tunarilor.

În vârstă de 68 de ani, Wenger a fost managerul lui Arsenal din anul 1996. A câștigat în acest timp trei titluri de campion, șapte cupe ale Angliei și a ajuns într-o finală de Champions League, pierdută dramatic cu Barcelona.

Plecarea lui Arsene Wenger vine în contextul unui nou sezon slab făcut de Arsenal în Premier League. Echipa este abia pe locul 6 și nu va termina pe o poziție de Champions League.

Tunarii mai au o șansă în Europa League, unde vor disputa semifinala cu Atletico Madrid.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top