Connect with us
Atac armat in Florida - 2 morti si 16 raniti

Știri

Atac armat in Florida – 2 morti si 16 raniti

UN NOU ATAC ARMAT ZGUDUIE LUMEA. Doua persoane au murit in aceasta dimineata intr-un club din Florida, stat zguduit la inceputul lunii iunie de cel mai sangeros atac din ultimii ani. Inicidentul a avut loc in clubul Blu din Fort Myers si, potrivit locotenentului Jim Mulligan, cel putin 17 persoane au fost impuscate dintre care 16 sunt ranite in stare grava.

Un alt atac similar a avut loc intr-un club gay din Florida la inceputul lunii iunie. Atacul s-a soldat cu 50 de morti si aproximativ 53 de raniti, conform New York Times. La momentul respectiv, imediat dupa atac, Statul islamic a revendicat actul terorist. Atacatorul era un american cu origini musulmane care frecventa des cluburile destinate comunitatii gay, avand chiar si un cont pe o aplicatie de intalniri pentru gay.

SUA: Atac armat intr-un bar din Hamilton, Ohio

Atac armat in SUA: Politisti impuscati in Baton Rouge, Louisiana

Legea armelor, o problema fara sfarsit pentru americani

Cultura armelor din SUA este greu de inteles pentru un european, cu toate statisticile la indemana despre ce inseamna facilitatea de a cumpara arme si a de obtine permise pentru a le folosi. In acest moment, conform Washington Post, exista mai multe arme decat oameni si au murit mai multi oameni in atacurile armate in ultimii ani decat in razboaiele purtate de SUA.

In america traiesc 320 de milioane de oameni, iar numarul armelor a atins deja 350 de milioane. Preferata atacatorilor este arma AR-15, o semiautomata care a fost folosita si de militarii americani. Aceasta arma a aparut des in atacurile armate din ultima vreme si se estimeaza ca exista cel putin 3 milioane de AR-15, iar cele mai multe dintre ele sunt cumparate legal.

Numai in anul 2016 au avut loc 133 de astfel de atacuri, in conditiile in care ne aflam abia la jumatatea acestui an. Peste 200 de persoane au pierit in urma acestor atacuri violente in SUA. „Avem un tipar al atacurilor armate in Statele Unite fara precedent in lume. Exista pasi pe care-i putem face, care nu exclud total aceste atacuri, dar care pot reduce frecventa lor”, a declarat in urma cu putin timp presedintele american Barack Obama.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top