Connect with us
ATAC cibernetic masiv în Ucraina! Stare de urgență pe aeroportul din Odessa şi metroul din Kiev

Externe

ATAC cibernetic masiv în Ucraina! Stare de urgență pe aeroportul din Odessa şi metroul din Kiev

Atacurile au lovit marţi aeroportul internaţional din Odessa şi sistemul de metrou din Kiev, în timp ce compania de stat Computer Emergency Response Team (CERT) a confirmat aceste atacuri şi a cerut ca reţelele de transport să fie în stare de alertă, relatează Reuters.

Ucraina a fost victima principală a unui atac cibernetic major la începutul acestui an şi guvernul de la Kiev a avertizat pe 13 octombrie că există riscul unui nou atac, scrie agerpres.ro.

‘Cerem proprietarilor sistemelor de telecomunicaţii, altor surse de informaţii, infrastructurii din transporturi în primul rând precum şi utilizatorilor de internet obişnuiţi să se conformeze cerinţelor mai stricte de securitate cibernetică’, se arată într-un comunicat difuzat de Computer Emergency Response Team.

Citește și Profeția Babei Vanga pentru 2018. Ce se întâmplă în anul centenarului României!

Poliţia cibernetică din Ucraina şi Ministerul Infrastructurii au menţionat că atacurile de marţi nu par să fie un atac cibernetic în masă asupra ţării. Banca Centrală a anunţat de asemenea că sistemul bancar funcţionează normal.

Aeroportul din Odessa a anunţat întărirea măsurilor de securitate, în timp ce metroul din Kiev a semnalat de asemenea un atac cibernetic asupra sistemului de plăţi.

‘Anunţăm că sistemul IT al aeroportului internaţional Odessa au fost ţinta unui atac cibernetic. Toate serviciile aeroportului funcţionează după reguli mai stricte’, a precizat aeroportul.

Ucraina, care consideră că Rusia se află în spatele unor atacuri care au loc în mod constant asupra sistemelor sale informatice, încearcă să elaboreze o strategie naţională pentru a asigura securitatea instituţiilor de stat şi a companiilor importante. Moscova neagă orice implicare în atacurile cibernetice consemnate în statul vecin.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top