Connect with us

Externe

Atentat terorist în urmă cu puțin timp! O femeie s-a aruncat în aer

Atentat în Cecenia în urmă cu puțin timp. O femeie a declanşat explozibilul pe care îl avea asupra sa, sâmbătă, în apropierea unui post de poliţie din Groznîi, capitala republicii Cecenia, din sudul Federaţiei Ruse, dar nimeni altcineva nu a fost ucis sau rănit, transmit AFP şi Reuters, preluând agenţii ruse, care citează autorităţi locale.

‘O tânără neidentificată s-a aruncat în aer cu explozibilul pe care îl avea asupra sa, la periferia oraşului Groznîi’, a declarat Apti Alaudinov, ministrul de interne interimar al Ceceniei.

Explozia, care nu a produs victime, a avut loc în apropierea unui post al poliţiei cecene în nord-vestul oraşului, a precizat ministrul.

Confruntările armate şi atacurile împotriva autorităţilor şi a forţelor de ordine au devenit tot mai rare în Cecenia, dar rămân destul de frecvente în republica vecină Daghestan, din Caucazul rus.

Citește și: Atentat în Iran. 24 de persoane au murit, iar alte câteva zeci au fost grav rănite, în timpul unei defilări

Totuşi, în septembrie, o serie de atacuri revendicate de gruparea jihadistă Stat Islamic au făcut mai mulţi răniţi în rândul poliţiei cecene.

Anterior, în luna mai, doi poliţişti şi un civil, dar şi patru agresori, au fost ucişi într-un atac împotriva unei biserici ortodoxe în centrul Groznîi.

Afganistan: Puternică explozie la Kabul; cel puţin trei persoane ucise

Cel puţin trei persoane au fost ucise luni şi alte opt rănite în capitala afgană Kabul într-o explozie produsă în apropiere de un protest la care participau sute de oameni, informează AFP şi Efe.

Potrivit Ministerului de Interne, explozia a avut loc în apropierea unui liceu din centrul oraşului. Un poliţist a menţionat pentru France Presse că a văzut 15 victime la sol, dar nu a putut preciza deocamdată dacă „a fost vorba de un atentat sinucigaş sau de o bombă”.

Sute de oameni s-au strâns luni la Kabul pentru a cere trimiterea de întăriri într-un district din provincia Ghazni, unde talibanii şi-au intensificat atacurile în ultimele zile.

Zeci de soldaţi şi civili afgani au fost ucişi sau răniţi în ultimele atacuri întreprinse de talibani în provinciile afgane Takhar (nord) şi Ghazni (sud-est).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top