Connect with us
Președintele echipei columbiene Atletico Nacional a cerut ca trofeul Copei Sudamericana să îi fie acordat clubului Chapecoense, după tragedia de la Medelin.

Sport

Atletico Nacional a cerut ca echipei Chapecoense să-i fie acordată Copa Sudamericana

Președintele clubului Atletico Nacional a cerut ca trofeul Copa Sudamericana să fie acordat echipei Chapecoense, după ce avionul în care se afla echipa braziliană s-a prăbușit.

Conmebol (Asociața sud-americană de fotbal) a confirmat că a primit solicitarea și că va lua o decizie până la finalul anului.

Finala urma să se dispute în dublă manșă, pe 30 noiembrie și 7 decembrie.

Avionul care transporta echipa Chapecoense s-a prăbușit în apropiere de orașul columbian Medellin. Antrenorul echipei și 19 fotbaliști au murit. Bilanțul tragediei se ridică la 76 de morți. 81 de persoane erau la bordul aeronavei.

Citește și: Avion prăbușit în Columbia: 76 de morți și 6 supraviețuitori- VIDEO

Tragedia a provocat un val de reacții în lumea fotbalului. Messi, Pele și Maradona și-au exprimat condoleanțele față de evenimentul nefericit.

Flamengo, Palmeiras şi Sao Paulo s-au oferit să împrumute jucători celor de la Chapecoense. Mai mult, oficialii lui Sao Paolo au cerut ca formaţia braziliană să fie scăpătă de grijile retrogradării pentru următoarele trei sezoane, în încercarea lor de a reconstrui clubul.

Fiul antrenorului de la Chapecoense a evitat tragedia după ce și-a uitat pașaportul acasă

Matheus Saroli, fiul antrenorului echipei Chapecoense, Caio Junior, a scris, marţi, pe Facebook, că a ratat avionul care s-a prăbuşit în Columbia deoarece şi-a uitat acasă paşaportul, informează site-ul sportv.globo.com.

Chapecoense este un club fondat în 1973 în oraşul Chapeco (200.000 de locuitori) din statul Santa Catarina din vestul Braziliei. A promovat în prima divizie braziliană la finalul sezonului 2013. Cu o etapă înaintea finalului actualului sezon, echipa ocupă locul 9, cu 52 de puncte, aceasta fiind cea mai înaltă clasare din cele trei participări în prima divizie braziliană.

Accederea în ultimul act al Copei Sudamericana este cea mai bună performanță din istoria echipei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top