Connect with us
Avertizări cod galben și portocaliu de inundații pe mai multe râuri din zeci de județe

Vremea

Avertizări cod galben și portocaliu de inundații pe mai multe râuri din zeci de județe

Hidrologii au emis, marți, noi avertizări Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din șapte judeţe, începând de la ora 16.00 până miercuri la ora 14.00, dar și avertizări cod galben de inundaţii pe râuri din 30 de judeţe, până miercuri noaptea.

Avertizarea cod portocaliu este valabilă pe mai multe râuri din județele Argeș, Olt, Teleorman, Dâmbovița, Ilfov, Giurgiu, Vâlcea.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor (INHGA), de marți, de la ora 16.00 până miercuri, la ora 14.00 pe râurile din bazinele hidrografice: Vedea – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Argeş, Olt şi Teleorman), afluenţii din bazinele inferioare ale Argeşului şi Dâmboviţei (judeţele Argeş, Dâmboviţa, Ilfov, Teleorman şi Giurgiu) este cod portocaliu de inundații.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare ȋn timpul serii de marți, între orele 18.00 –24.00 pe unele râuri din judeţele Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman şi Giurgiu.

Hidrologii anunță scurgeri pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare.

De asemenea, râuri din județele Alba, Sibiu, Hunedoara, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Gorj, Vâlcea, Argeș, Olt, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Prahova, Ialomița, Brașov, Covasna, Buzău, Suceava, Harghita, Neamț, Bacău, Iași, Vaslui, Botoșani, Galați sunt sub avertizare Cod galben, care este valabilă de marți, de la ora 13.00, până miercuri, la ora 24.00.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top