Avion prăbușit! 3 supraviețuitori și peste 100 de morți.

18.05.2018
Avion prăbușit! 3 supraviețuitori și peste 100 de morți.

Avion prăbușit în Cuba. Un avion al companiei Cubana de Aviation s-a prăbușit la ora locală 12:30, la scurt timp după ce aeronava a decolat de pe aeroportul Havana Internațional, scrie AIR24.ro.

Conform primelor înformații, furnizate de autoritățile din Cuba, nu exită supraviețuitori. La bord au fost 107 pasageri.

AIR24.ro transmite în format LIVE TEXT toate detaliile despre avionul prăbușit aici.

Știrea inițială: Avion prăbușit în Cuba! Peste 100 de pasageri au murit.

Un avion al companiei cubaneze Cubana de aviacion cu 104 pasageri la bord s-a prăbuşit vineri la scurt timp după ce decolase de pe Aeroportul Jose Marti din Havana, făcând ”un număr ridicat” de victime, potrivit autorităţilor, iar presa de stat a anunţat că trei supravieţuitori sunt internaţi ”în stare gravă”, transmite AFP.

„Trei pasageri au supravieţuit accidentului. Sunt într-o stare gravă şi au fost internaţi deja în spital”, a informat pe site-ul său cotidianul oficial Granma.

„A avut loc un regretabil accident aerian. Veştile nu sunt încurajatoare, se pare că există un număr ridicat de victime”, a declarat preşedintele cubanez, Miguel Diaz-Canel, venit foarte repede la locul accidentului.

Miguel Diaz-Canel a menţionat prezenţa la bord a nouă membri ai echipajului „străini”, fără să spună cu exactitate dacă aceştia fac parte dintre cei 104 pasageri menţionaţi de autorităţi.

Surse aeroportuare şi martori oculari au precizat pentru AFP că aparatul Boeing 737, care se îndrepta spre Holguin (estul Cubei), s-a prăbuşit la scurt timp după decolare, în momentul în care a efectuat primul viraj.

Avionul s-a prăbuşit pe un câmp din vecinătatea aeroportului, potrivit unui corespondent al agenţiei France Presse care a putut observa o coloană densă de fum ridicându-se în apropiere, înainte ca pompierii să reuşească să stingă flăcările ce ieşeau din carcasa aparatului.

Televiziunea de stat a informat că aparatul era „închiriat” de compania Cubana de aviacion, fără să precizeze proprietarul.

Ultimul accident aviatic din Cuba a avut loc în aprilie 2017, când un avion de transport al forţelor armate s-a prăbuşit cu opt oameni la bord într-o regiune muntoasă din vestul ţării.