Connect with us

Știri

Batranica de 83 de ani este femeie de serviciu la o gradinita, de peste 40 de ani, castiga 440 de lei si munceste de la 05:00 dimineata!

Munceste din 1979 la gradinita si pana nu demult castiga doar 340 de lei pe langa pensia ei si asa foarte mica. Acum a primit ceva bani in plus.

Batranica de 83 de ani este femeie de serviciu la o gradinita de peste 40 de ani! Este una dintre cele mai impresionante povesti de viata pe care le vei citi iar vointa acestei batrane te va lasa fara cuvinte. Sofia Chitoran are 83 de ani si este femeie de serviciu la gradinita din satul Leurda judetul Gorj de mai bine de 40 de ani.

In fiecare dimineata la ora 05:00 inainte sa ajunga copiii batrana da cu matura, face curat, aeriseste si pregateste intreaga gradinita pentru o noua zi. Programul ei de lucru se termina la ora 08:00 cand copiii din sat ajung la gradinita si sunt preluati de educatoare. Gradinita din sat este saraca si ea, asa ca leafa batranei este una aproape simbolica.

Batranica de 83 de ani este femeie de serviciu la o gradinita, de peste 40 de ani, castiga 440 de lei si munceste de la 05:00 dimineata!

Batranica de 83 de ani este femeie de serviciu la o gradinita, de peste 40 de ani, castiga 440 de lei si munceste de la 05:00 dimineata!

Bunica Sofia Chitoran este trecuta in contractul de munca cu norma redusa de doar 2 ore, chiar daca ea munceste zilnic 3 sau 4, dar atat isi poate gradinita permite sa o plateasca, 440 Ron pe luna iar asta se intampla de putin timp pentru ca pana nu demult leafa ei era de doar 340 Ron.

Banii astia inseamna mult pentru ea mai ales ca este pensionata de aproape 20 de ani si are o pensie de doar 600 de lei pentru perioada pe care a muncit-o la CAP-urile comuniste.

„Mă scol şi fac curat la copii, pentru că mi-au fost dragi copiii, sunt mici, frumoşi şi curaţi. Îmi mai spun şi câte o poezie. Îi mai întreb şi câte degete au la o mână. Pot să mai muncesc. Cât o să mai am zile o să lucrez. De dimineaţa, la ora 5,00, când ajung, fac focul, după care mă apuc şi mătur mochetele. Apoi, ud mătura şi dau ca să nu fie praf. Şterg măsuţele cu scăunelele. Mai fac curat şi prin curte, la locul de joacă. Apoi, aştept să vină copiii.” a povestit batrana intr-un reportaj de exceptie pentru Adevarul.ro

Daca va intrebati daca nu cumva „bunica Sofia” sufera de probleme de sanatate si cum de mai poate sa munceasca la varsta ei, raspunsul i-l da tot ea: „Mă mai dor rinichii atunci când răcesc, dar în rest nu mă doare nimic. Mă mai dor picioarele, dar am avut un accident. M-a lovit cineva cu bicicleta. Lucrez la grădiniţă din anul 1979.“

Locul ei de munca pentru multi dinte tineri pare josnic si remunerat foarte putin: „Nu vin tinerii să lucreze în locul meu, pentru că salariul este mic. Până acum am primit 340 de lei. Acum, de curând, s-a făcut 440 de lei. Tineretul nu vine pe banii aceştia. Mai am o pensie de la CAP. Mă ocupam cu mulsul vitelor. Aveam 25 de vaci. Anul ăsta s-a făcut pensia 600 de lei. Am avut 300 de lei“ a mai povestit batrana.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

1 Comment

1 Comment

  1. Just me

    2019-03-31T12:27:58+03:00 at 12:27

    Mamaie, ești o comoară! Mulți ani sănătoși!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top